Skip to content Skip to navigation
21-11-2023

Когато Fiat Topolino срещне Topolino, магията се случва

Когато Fiat Topolino срещне Topolino, магията се случва

FIAT почита 100-годишнината на Disney с изключителен подарък, като проектира 5 тематични версии на новия Fiat Topolino, посветени на Мики Маус.

Представянето на петте уникални творби на Topolino се състоя в Casa 500, на четвъртия етаж на престижната арт институция „Pinacoteca Agnelli“, където можете да преживеете пътуване през изкуството и времето по случай 100-годишнината на Дисни и 95-та годишнина на Мики Маус, както и стогодишнината на Линготто.

 

Оливие Франсоа, Главен изпълнителен директор на FIAT и Главен маркетинг директор на Stellantis, коментира: „Историите на FIAT и Disney се преплитат, тъй като Disney и Линготто празнуват своята 100-годишнина, а 2-те Topolino – иконата на Disney и първият Fiat 500 – са вдъхновяващи произведения, олицетворения на изкуството и модато от десетилетия. Имаме много повече общи неща от едно име - ДНК, автентичност, важността да носим на хората откровеност, топлина и радост. Ценността да позволиш на хората да гледат на света и бъдещето с усмивка и оптимизъм, начинът да се свържеш с по-млада аудитория.

Новият Fiat Topolino ще играе своята роля в това, като предлага „усмихната“ електрическа мобилност на хората. Днес съм горд да представя нашата почит към Disney с пет специални уникални версии Topolino, всички вдъхновени от емблематичния герой на Disney, който е в основата на прякора ни Topolino през 30-те години на миналия век.“

 

Даниел Фриго, управител на The Walt Disney Company Италия и Турция и ръководител на студио Италия, заяви: „Ние в Disney сме невероятно горди, че сме част от културата и невероятната креативност на Италия. Тази любов към Италия ни вдъхнови да изградим отношения, основани на уважение и доверие както с италианците, така и с FIAT. За нас е истинска чест да можем да отпразнуваме нашата 100-годишнина с този вълшебен момент, който събира FIAT и Topolino отново заедно, в духа на творчеството и връзката на приятелството.“

 

За да се отбележи завладяващия съюз, едно традиционно автомобилно събитие не стига. То доведе до проект, включващ два дизайнерски екипа с различен опит, които се забавляваха заедно, за да реализират нещо магическо, което би разтупти сърцата на хората, превръщайки „Мишката“ в Муза. Тези уникални Fiat Topolino представляват пътуване във времето и изкуството - от времето, когато са родени и двамата Topolino, до днес. Целта бе една – да се създаде нещо емблематично, което да обедини две звезди.

 

За да се почетат Мики Маус и Fiat Topolino, изложба на тези 5 уникални произведения ще бъде поставена в северната рампа на сградата Lingotto, в сътрудничество с Pinacoteca Agnelli. Посетителите на търговския център ще се разходят по рампата и ще се възхитят на 5-те уникални Fiat Topolino, когато стигнат до La Pista 500. Красива комбинация в името на творчеството и популярната култура.

 

Вдъхновен от творците на Disney, FIAT Centro Stile даде на четирите Fiat Topolino „втора кожа“, която му позволява да изрази всеки аспект от света на Topolino. В допълнение петият автомобил е проектиран със специалното сътрудничество с художника на Disney Кавацано.

 

В допълнение към празничния дизайн на Кавацано, останалите четири произведения на изкуството Topolino се коренят в различна атмосфера и артистично движение за всяко от тях. Тези настроения са съсредоточени около четири теми – историческа, модерна, улична и абстрактна.

 

Историята започва с историческата тема, на която Fiat Topolino отдава почит. Той е буквално вдъхновен от графиката на първия късометражен филм на Disney „Steamboat Willie“, обичан от хората, който не само дойде с революционната иновация на синхронизирания звук в света на анимацията, но също така беше увековечен като експонат в MoMA в New Йорк.

 

Вдъхновеният от модерното изкуство Fiat Topolino включва текстура с инициалите на Мики Маус, за да осигури усещане за положителна енергия, празнувайки споделения поглед към бъдещето по ярък, цветен, оптимистичен начин на FIAT и Disney - и двете марки поемат емблематичните статус в съвременното изкуство и култура.

 

Абстрактната версия е в знак на почит към друг аспект от креативността на Disney и начина, по който обновява класическите стилистики чрез абстрактни графични щрихи и символи. Придава на нещата наистина силно визуално въздействие, но и усещане за елегантност.

 

И накрая, уличното творчество съдържа препратки към графити, които отдават почит на Мики Маус с градски привкус, като същевременно насърчават радостната градска мобилност, която вдъхнови последното произведение на изкуството.

 

Честванията на стогодишнината на Disney и Линготто са съвместни усилия за почитане на две емблематични фигури - и двете малки на ръст, но огромни като привлекателност, почетени чрез създаването на пет уникални автомобила, които са предназначени да бъдат подарък за рождения ден на Disney и се въртят около магичната атмосфера, обгръщаща две икони, написали история в своята област, карайки хората да мечтаят в името на Topolino.

 

FIAT

Създаден в Торино през 1899 г., FIAT е един от най-старите производители на автомобили в света с повече от 120-годишна традиция в дизайна на малки и средни градски автомобили, които са посланици на „Произведено в Италия“ и израз на простота и устойчиви решения, предназначени за всички. FIAT има за цел да представи новата Dolce Vita по целия свят по цветен и радостен начин. FIAT е глобална марка и с около 1,2 милиона продадени бройки в световен мащаб през 2022 г., тя е номер едно в Stellantis по отношение на обема. FIAT е лидер в 3 държави и 3 различни региона: Бразилия, Италия и Турция, където Strada, Panda и Tipo са съответно най-продаваните автомобили. Мотото на FIAT, „Устойчиво е само когато е устойчиво за всички“, е щастливо отразено в гамата на FIAT, която ще продължи да расте през идните години.

 

The Walt Disney Company EMEA

Компанията Walt Disney, заедно със своите дъщерни дружества и филиали, е водещо диверсифицирано международно семейно развлечение и медийно предприятие, което включва три основни бизнес сегмента: Disney Entertainment, ESPN и Disney Parks, Experiences and Products.

 

Walt Disney Company Italia, основана през 1938 г., е първият международен филиал на Disney в света. Марката Disney винаги е имала силен афинитет към италианската култура и всъщност нейната възприемана стойност в нашата страна е една от най-високите в света.

Други новини, които може да ви заинтересуват