Skip to content Skip to navigation

Торино, 1899

Историята на една от най-старите марки в света.

Научете повече

Икона на италианската мобилност

Акронимът F.I.A.T. означава Fabbrica Italiana Automobili Torino, но името FIAT означава много повече. Основана през 1899 г., през годините базираната в Торино компания се превърна в символ на технологичното и творческо предприятие на Италия, което промени страната и историята на глобалната мобилност завинаги.

Личността на семейство Аниели, гениалността и дизайнерската визия на Данте Джакоза и административната прозорливост на Виторио Валета. Разширяването към Съединените щати и Русия, но също и ключовата база в Торино, в индустриалните комплекси Lingotto и Mirafiori. Първият Fiat 3 1/2 HP, незабравимият "Тополино", емблематичният 500 и епохалните етапи на мобилността като 600, 124 и Panda. Разрастване на компанията, сливания и придобивания. Над 120 години необикновени събития, харизматични герои, еволюция на логото на компанията и разбира се на нейните автомобили – цялата история, разказана на уебсайта на FCA Heritage.

Услуги

FCA Heritage предлага на собственици и колекционери
на ретро автомобили Fiat широка гама от услуги,
предоставени директно от компанията майка.

Получете цялата продуктова информация за Вашия автомобил - данните се съхраняват в регистрите, водени при
Centro Storico Fiat, от
където може да поискате сертификат за произход.

Поверете своя класически модел Fiat на
Екип от експерти на FCA Heritage,
който ще удостовери неговата оригиналност,
чрез удостоверение за автентичност,
или извършване на ремонт и пълен
реставрационни процеси.

СЛЕДВАЙТЕ УСЛУГИТЕ

Презаредено от създателите

Ретро автомобили Fiat, които принадлежат на колективното въображение - възстановени, реставрирани и сертифицирани от експерти на FCA Heritage, най-накрая могат да се върнат на пазара... в ограничен брой.

Станете собственик на ретро Fiat, за който винаги сте мечтали, купувайки го директно от компанията майка. Разберете кои автомобили са налични в момента във витрината на проекта Reloaded by Creators.