Skip to content Skip to navigation
26-06-2023

FIAT се сбогува със сивия цвят и навлиза в нов цветен свят

FIAT се сбогува със сивия цвят и навлиза в нов цветен свят

От днес FIAT спира производството на сиви автомобили. Това решение е продиктувано от желанието да се подчертае значението на цветовете в живота и да се препотвърди новото разбиране за италианския лайфстайл Dolce Vita, което е характерно за марката.

В действителност Италия е свързвана с ярки цветове. Морето на Италия, слънцето на Италия, земята на Италия, небето на Италия – тези пейзажи вдъхновяват FIAT за създаването на нови автомобили. Настоящата 2023-а е година на съществена промяна на марката и новата стратегия добавя поредна отличителна черта към нейните модели.

„Нарушихме правилата и решихме да спрем производството на сиви FIAT. Това е предизвикателно и радикално. Целта е да утвърдим FIAT като водеща марка на радостта, цветовете и оптимизма. Италия е страната на цветове, а от днес и автомобилите на FIAT също“, заяви Оливие Франсоа, главен изпълнителен директор на FIAT и главен маркетинг директор на Stellantis. „Нашето решение показва на хората ценностите на новия лайфстайл Dolce Vita и италианските гени, които FIAT олицетворява. Марката иска да вдъхнови хората да живият оптимистично и позитивно и това ще бъде една от мисиите на новия модел FIAT 600e – електрическият модел за семейства и приятели, който ще бъде представен на 4 юли“, добави Оливие Франсоа.

В новозаснето специално видео (вижте тук) потребителите могат да видят изцяло новия цветен свят на FIAT. На кадрите главният изпълнителен директор на марката Оливие Франсоа зад волана на новия модел FIAT 600e се гмурка дълбоко в цветната боя под мотото „Италия. Страна на цветове. FIAT. Марка на цветове“.

Настоящата гама на FIAT, която се състои от моделите 500e, 500 Hybrid, 500X, Panda и Tipo, се предлага в различни нюанси на следните цветове: Gelato (бяло), Sicilia (оранжево), Passione (червено), Dipinto di Blu (синьо), Venezia (тъмно синьо), Riguada (светло зелено), Foresta (тъмно зелено), Rose Gold (розово) и Cinema Black (черно). Всички цветове носят емоционални имена, които напомнят за красивите италиански пейзажи и носят настроение Dolce Vita.

Други новини, които може да ви заинтересуват