Skip to content Skip to navigation
21-04-2023

FIAT отново бе награден за лидерството си в градската мобилност - избран от читателите на AUTO BILD за "Най-добра марка" в категорията на малките автомобили

FIAT отново бе награден за лидерството си в градската мобилност - избран от читателите на AUTO BILD за "Най-добра марка" в категорията на малките автомобили

Около 42 000 читатели, експерти и почитатели на автомобилите на престижното немско списание AUTO BILD избраха FIAT за победител номер едно в категорията за най-малки автомобили в конкурса „Най-добрите марки във всички класове 2022/2023“.

 

„Тази награда е най-стратегическата досега – коментира Оливие Франсоа, главен изпълнителен директор на FIAT и Stellantis Global CMO – защото още веднъж свидетелства, че следваме мисията на Марката да предоставяме градска мобилност и да я правим достъпна за всички. Освен резултатите от продажбите, това, което ни прави изключително доволни, е оценката на хората. Фактът, че читателите на престижното списание AUTO BILD признават ключовата роля на FIAT в осигуряването на градска мобилност в страна като Германия, потвърждава, че ако мислите за градска мобилност, хибрид или BEV, вие мислите за FIAT! Искам лично да благодаря на всички тях за декларираната любов към марката.

 

Читателите на водещото автомобилно списание бяха попитани за мнението си за 37 марки, разделени в 14 категории. При гласуването им бяха взети предвид аспекти като иновации, качество, дизайн и цена. Освен победителите в съответните класове, AUTO BILD избра и общ победител във всеки сегмент. FIAT бе удостоен с тази престижна титла в категорията за най-малки автомобили, където марката беше представена от 500е, 500 Hybrid и Panda.

 

Бестселърите в моделната гама на италианската марка са изцяло електрическия 500 и 500 Hybrid. И двата бяха най-продаваните вносни модели в Германия във всички сегменти през 2022 г. 500е също така беше няколко месеца миналата година на първо място в страната сред електрическите превозни средства (BEV). А през 2022 г. като цяло моделът се класира на трето място в сегмента на леките автомобили с електрическо задвижване. Fiat Panda допълва предложението на марката в сегмента на малките автомобили и се предлага и в хибридна версия.

Други новини, които може да ви заинтересуват