Skip to content Skip to navigation
11-10-2023

Марката FIAT триумфира на ADCI Awards 2023 с кампаниите „No Grey“ и „Pandelleria“

Марката FIAT триумфира на ADCI Awards 2023 с кампаниите „No Grey“ и „Pandelleria“
FIAT бе отличен с 6 награди на ADCI Awards 2023. Това са най-престижните награди на италианската творческа общност, популяризирани от Art Directors Club. Марката, заедно с агенция Leo Burnett, се отличиха в множество категории с два различни проекта.

Проектът „No Grey“, разработен от творческата агенция Leo Burnett и продуциран от Twister Film, спечели злато в категория „Корпоративна PR комуникация“, сребро в категория „Филм“ и бронз в категория „Социален/дигитален PR“. Видеото, което беше пуснато през юни, подчертава стратегическото решение на FIAT да спре производството на сиви автомобили. Оливие Франсоа, главен изпълнителен директор на FIAT и Global Stellantis CMO, обяснява стратегията и става главният герой на клипа, в който 600e се гмурка дълбоко в цвета, под надслов „ИТАЛИЯ. СТРАНАТА НА ЦВЕТОВЕТЕ. ФИАТ. МАРКАТА НА ЦВЕТОВЕТЕ“. Свеж и колоритен проект, който въплъщава радостния и поп дух, който характеризира марката FIAT и който достигна повече от 10 милиона гледания в Youtube.

Допълнителен успех пожъна документалният филм "Pandelleria", също създаден от агенция Leo Burnett и продуциран от продуцентската компания Twister Film. Заснет в Пантелерия, където „Пандата са повече от хора“, 30-минутният филм спечели злато в категорията „Креативна ефективност на медиите“, сребро в „Брандово забавление“ и бронз в категория „Филм“.

Документалният филм не само отдава почит към Panda, иконата на FIAT от повече от 40 години, но и е в чест на служителите на завода Pomigliano d'Arco, които изграждат Panda и следователно са допринесли значително за успеха на Panda по света.

От 1985 г. наградите ADCI са отправна точка за креативност и качество в рекламната комуникация в Италия. С течение на времето те са документирали еволюцията на езиците, стиловете и използването на медиите, избирайки само онези произведения, които са най-подходящи от творческа гледна точка. Днес Art Directors Club Italiano е разширена асоциация, посветена на признаването и подкрепата на стойността на творчеството като основополагащ елемент и конкурентно предимство на корпоративната, институционална и социална комуникация.

Други новини, които може да ви заинтересуват