Skip to content Skip to navigation
18-09-2023

FIAT 600 Hybrid - електрифицираното италианско надграждане

FIAT 600 Hybrid - електрифицираното италианско надграждане

След официалното представяне на новия FIAT 600e на 4 юли, FIAT обявява хибридна версия, която се предлага от 2024 г. - новият FIAT 600 Hybrid. Марката демонстрира още веднъж своята уместност: Новият 600 всъщност ще се предлага само като електрически, а хибридната версия за страни, в които преминаването към изцяло електрически автомобили все още върви с по-бавни темпове.,

Оливие Франсоа, главен изпълнителен директор на FIAT и глобален маркетингов директор на Stellantis, коментира: „Нашата стратегическа визия остава изцяло електрическа и 500e като най-продаваният BEV градски автомобил в Европа подхранва решимостта ни да преследваме и да направим електричеството наистина достъпно за всички. Въпреки това, ние също ще останем актуални в тези страни като Италия, нашият вътрешен пазар, където преминаването към изцяло електрически автомобили все още върви бавно.

Ето защо, за тези избрани страни, заедно с новия 600 напълно електрически, ние ще предложим хибрид, който се надяваме да отвори вратата към един по-електрифициран свят.”

 

Новият FIAT 600 Hybrid – технология

Версията Hybrid е интелигентно и лесно за потребителя решение, което е с нарастващо търсене от страна на клиентите. Всъщност ще им бъде предложено удоволствието от Новия 600 в хибриден вариант с пакет “P2” със 100 к.с. и само около 110-114 г* CO₂ емисии (предварителни данни преди хомологация).

Хибридното задвижване ще бъде пуснато в две нива на оборудване - FIAT 600 Hybrid La Prima, най-ексклузивната версия, и FIAT 600 Hybrid в най-достъпната версия.

Двигателят MHEV, монтиран на новия FIAT 600 Hybrid, е технологично постижение, което осигурява комфорт и производителност. Благодарение на тази усъвършенствана технология, новият 600 Hybrid предлага истинско хибридно изживяване, което позволява на клиента да се наслади на гладко електрическо шофиране не само когато пътувате в града със скорост под 30 км/ч, но и по градски, междуградски пътища и магистрали, когато водачът отпуска педала на газта при стабилизирани условия или на наклон.

Превозното средство осигурява гладко шофиране и пътуване благодарение на ремъчния стартер, който осигурява безшумен и ефективен преход между двигателя с вътрешно горене и електрическия мотор.

Тайната на представянето се крие в синергията между 3-цилиндровия 1,2-литров ICE двигател, който може да достави до 100 к.с., 48-волтовата литиево-йонна батерия и новата 6-степенна електрическа трансмисия с двоен съединител, която включва 21 кВ електродвигател, инвертор и централен блок на трансмисията, осигуряващи най-добрата оптимизация по отношение на уплътняването.

„Допълнителната“ електрическа мощност подобрява еластичността при ниски обороти и при тръгване, осигурявайки на водача тихо стартиране и бърза реакция, с неусетни и бързи преходи. Освен това тази технология позволява възстановяване на енергията при намаляване на скоростта на автомобила. При нормални условия на шофиране, двигателят е проектиран да оптимизира разхода на гориво и да пести до 15% емисии на CO2 в сравнение с двигател с чист ICE с автоматична скоростна кутия. Благодарение на цикъла на Милър автомобилът е само със 110-114 г* изчислен CO₂, което го прави много конкурентен на пазара.

 

Производителност

Брилянтният нов FIAT 600 Hybrid се характеризира с ускорение до 100 км/ч само за около 11* секунди и практически мигновено подаване на въртящ момент от е-мотора. Поради това производителността на двигателя с вътрешно горене се поддържа бързо при рестартиране и се оптимизира, смекчавайки ефекта на „турбо дупка“, осигурявайки бърза реакция при натискане на педала на газта.

По същия начин, ако се стартира в чисто електрически режим, двигателят с вътрешно горене се запалва, за да подпомогне нуждата на мощност.

 

Шофиране в електрически режим

Хибридното захранване има множество предимства, като например стартирането в 100% електрически режим (e-launch), което е гладко, безшумно и с нулев разход на бензин. Електрическият мотор подобрява ефективността и динамиката на автомобила, позволявайки му да се движи с изключен двигател с вътрешно горене в определени ситуации. Този режим се активира по време на градско шофиране под 30 км/ч, с 1 км пълен електрически пробег по градски, междуградски пътища и магистрали, когато водачът отпуска педала на газта при стабилизирани условия или на наклон. По този начин потреблението на енергия и нивото на зареждане на батерията могат да се управляват.

Захранването само с електричество може да се използва и за функцията e-creeping, която се използва за извършване на поредица от кратки движения напред без натиск върху педала на газта - например в задръстване (e-queueing). Автомобилът може да се паркира и в 100% електрически режим, на първа предавка или на заден ход (e-parking). Освен това хибридното захранване е проектирано да възстановява енергията по време на забавяне хода на автомобила.

Предимствата на тази технология са незабавни - по-ниска консумация и емисии и повече зачитане на околната среда. По-малко шумово замърсяване и повече комфорт и забавление, благодарение на плавността на електрическата трансмисия с двоен съединител и отзивчивостта на захранването.

Тези функции, предоставени от новата технология на новия FIAT 600, дават допълнителен тласък на ежедневието, лесни са за използване и могат да отговорят на нуждите на всеки по отношение на свободата на движение.

 

600 Hybrid - електрифицираното италианско надграждане

Новият FIAT 600 взема най-доброто от световете на B и B-SUV, за да предложи красиво, радостно и приятно изживяване при шофиране, отбелязвайки завръщането на марката в B-сегмента. Това е идеалното решение за любителите на града и перфектното въплъщение на ценностите на марката за италиански стил и устойчивост.


Готин и красив, новият FIAT 600 Hybrid предлага изобилие от пространство с дължина 4,17 метра, разполага с 5 врати, удобно побира 5 души и 15 литра вътрешно място за съхранение, с най-доброто в класа предно място за съхранение и багажник с 385 л товар капацитет.

Перфектно пасващ на онези млади клиенти, които търсят екологично решение за мобилност, стартовата версия New FIAT 600 Hybrid се отличава с ексклузивни седалки от рециклиран плат с бели акценти и матова черна пластмасова обшивка на био основа на арматурното табло.

Новият FIAT 600 Hybrid La Prima предлага 100% стил, технологии и комфорт, за да осигури завладяващо италианско Dolce Vita изживяване. Снабден с най-съвременни функции за безопасност и помощ, той носи всички предимства на свързаността за градската и извънградската мобилност с Level 2 Assisted Driving.

Вътре и двете версии се характеризират със специален HMI със специфичен цвят за енергийния поток на Powermeter, лостчета за смяна на предавките, когато е в ръчен режим, и e-Auto OFF за спиране на задържането на ICE през екрана на радиото.

 

Свързани услуги - два нови пакета за повече комфорт при шофиране

Новият FIAT 600 Hybrid предлага на своите клиенти два пакета свързани услуги - Connect One и Connect PLUS. Фокусиран основно върху нуждите за сигурност, Connect ONE (вече включен при закупуването на автомобила) предлага както помощ, така и услуги за спешни повиквания, но също така и ценна информация, предоставяща месечни данни за изправността на автомобила.

Пакетът Connect PLUS е предназначен да направи шофирането на борда и извън него по-удобно. Той включва навигационни услуги, функции за дистанционно управление на превозното средство чрез приложението FIAT, за наблюдение на стила на шофиране и др.

Новият FIAT 600 Hybrid предлага и нещо ново, което е актуално за нашето време – Trip Report. С тази функция е възможно да се анализират навиците на шофиране и да се подобри въздействието върху консумацията, като се оцени отпечатъка върху околната среда и въздействието на стила на шофиране върху здравето на превозното средство.

 

* Посочените данни са базирани на предварителни оценки, официалните данни може да се променят в процеса на хомологация.

Други новини, които може да ви заинтересуват