Skip to content Skip to navigation
20-01-2023

FIAT 500e СПЕЧЕЛИ НАГРАДА ЗА „НАЙ-ДОБЪР МАЛЪК ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОМОБИЛ ЗА ГРАДА“

FIAT 500e СПЕЧЕЛИ НАГРАДА ЗА „НАЙ-ДОБЪР МАЛЪК ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОМОБИЛ ЗА ГРАДА“

Напълно електрическият FIAT 500е спечели две награди в тазгодишното издание на What Car? 2023 Awards. Моделът е избран за „Най-добър малък електрически автомобил за града“ и „Най-добър кабриолет за цената си“. Отличията са допълнително признание от експертите в индустрията. Със спечелените общо 37 награди електрическият FIAT 500e се превърна в най-награждаваният модел на италианската марка досега. Журито в конкурса похвали автомобила за неговите отлични характеристики и емблематичен дизайн.

Този успех се затвърждава и от брилянтните резултати при продажбите. От пазарното си лансиране през 2020 г. новият FIAT 500е е предпочетен от близо 120 000 клиенти по целия свят. Това е най-продаваният електрически автомобил в Италия през 2022 г. и е един от трите най-продавани електрически автомобила в Испания и Германия. Отличното пазарно представяне се потвърждава от факта, че FIAT 500e се превърна в най-продаваният електрически модел на Stellantis Group в Европа и е третият най-продаван електрически модел на 10-те най-големи европейски пазара.

Проектиран и произведен в Торино, новият FIAT 500е е символ на италианската креативност и печели феновете на продуктите Made-in-Italy по целия свят. Моделът се прeдлага в 38 страни и четири различни географски области – от Европа до Латинска Америка, от Близкия изток до Япония. Водещ модел в стратегията за електрификация на марката, новият FIAT 500e скоро ще се предлага и в Съединените щати, продължавайки своето глобално пътуване извън Европа.

В България електрическият FIAT 500е също се радва на заслужен интерес. През 2023 г. моделът ще радва клиентите и със специална аудиосистема, настроена лично от легендарния Андреа Бочели.

Други новини, които може да ви заинтересуват