Skip to content Skip to navigation
06-06-2024

Оливие Франсоа посети завода Mirafiori и подчерта стратегическата роля на италианското съоръжение за FIAT

Оливие Франсоа посети завода Mirafiori и подчерта стратегическата роля на италианското съоръжение за FIAT

Новият FIAT 500 Ibrida - който ще бъде пуснат на пазара между края на 2025 г. и началото на 2026 г. - ще се произвежда в завода Mirafiori в Торино, Италия. Хибридният модел ще допълни много ценения FIAT 500e, който също е гордо разработен, конструиран и проектиран в Mirafiori. Този ход подчертава отдадеността на FIAT към иновациите и устойчивостта, като същевременно засилва дълбоката му връзка с италианското наследство и силната стратегическа роля на Mirafiori. Марката също така представи новия 500e MIRAFIORI, специално издание електрически кабриолет, посветено изключително на Италия.

 

Оливие Франсоа, главен изпълнителен директор на FIAT и глобален главен маркетинг директор на Stellantis, коментира: „FIAT се гордее да бъде символ на Италия по целия свят. Италия служи като нашата основа, нашата движеща сила и нашето бъдеще. И Mirafiori е един от нашите двигатели, който представлява Италия, нейните хора, нейните ценности, нейната гордост и, разбира се, 500. Но днес 90% от продукцията на Mirafiori е за износ. За да увеличим броя на моделите 500 по пътищата в Италия и за да отговорим на италианските клиенти, ние решихме да дадем ход на новия 500 Ibrida. Новият 500 Ibrida има италианско име, ще бъде разработен и проектиран в Торино и произведен с гордост в Mirafiori. Ясно е, че Mirafiori играе стратегическа роля за марката и че ние също продължаваме да инвестираме в Италия, 500 и Mirafiori.”

 

 

„Италия е нашият двигател“

 

Торино е централата на FIAT където се взимат глобалните решенията и където марката завладява световния пазар, кола по кола. FIAT произвежда 500e, 500X, Panda и Ducato в Италия. През 2023 г. една на всеки три коли, продадени в световен мащаб са произведени в Италия. Тази цифра е още по-висока на италианска територия, тъй като внушителните 70% от автомобилите FIAT, продадени в страната, са сглобени в Италия.

 

С Panda, която се произвежда в Pomigliano, и с 500 в Mirafiori, два от най-емблематичните модели на марката се раждат в Италия. Mirafiori е родното място на FIAT 500, символ на нашата любима страна от Торино до Токио, от Лос Анджелис до Сао Пауло и Берлин.

 

Хибридната версия ще бъде разработена и проектирана в Торино, точно както 500e. Накратко, ще бъде Made in Mirafiori. Тази чисто италианска принадлежност важи и за компонентите на модела - двигателят ще идва от завода Stellantis в Термоли, изпускателната система ще се произвежда в Неапол, а скоростната кутия също ще се произвежда в Mirafiori.

 

FIAT затвърждава своя ангажимент към електрическите превозни средства, 500 и Mirafiori. Наскоро беше обявена инвестиция от 100 милиона евро за увеличаване на потенциала на емблематичния FIAT 500e с преработена платформа, която ще вгради технология за батерии от ново поколение, за да направи този модел по-достъпен за клиентите.

 

 

500e MIRAFIORI

 

FIAT представи ново специално издание - FIAT 500e MIRAFIORI. Този модел почита Mirafiori и отдадеността на екипа петдесет години след дебюта на 131 Mirafiori през 1974 г.

 

Кабриолет и електрически автомобил с два варианта на батериите (42 кВч и 23,8 кВч), който ще се предлага в завладяващия нов цвят Celestial Blue, той е специално създаден за италианското лято и е замислен да влива в ежедневието духа на La Dolce Vita. Стандартните функции включват система за подпомагане на шофиране от ниво 2 за безпроблемна навигация и система за подпомагане на паркирането с 360° изглед. Освен това релаксацията е напълно интегрирана с първокласни, меки на допир седалки, 10,25” радио със сензорен екран и 320W първокласна аудио система от JBL. Интегрирана навигация, свързани услуги и изцяло LED светлини подобряват изживяването. 16“ полирани алуминиеви джанти и хромираните акценти добавят нотка изтънченост към първокласния интериор. В знак на своята уникалност, FIAT украси това специално издание с новоизработена хромирана плоча, показваща подписа на MIRAFIORI заедно с емблематичния силует на Торино.

 

Новият 500e MIRAFIORI ще се предлага изключително за италианския пазар от това лято.

 

Видеото от посещението можете да гледате тук.

 

 

FIAT

Създаден в Торино през 1899 г., FIAT е един от най-старите производители на автомобили в света със 125-годишна традиция в дизайна на малки и средни градски автомобили, които са посланици на „Произведено в Италия“ и израз на простота и устойчиви решения, предназначени за всички. FIAT има за цел да представи новата Dolce Vita по целия свят по цветен и радостен начин. FIAT е глобална марка и с около 1,3 милиона продадени бройки в световен мащаб през 2023 г., тя е номер едно в Stellantis по отношение на обема. FIAT е лидер в 3 държави и 3 различни региона: Бразилия, Италия и Турция, където Strada, Panda и Tipo са съответно най-продаваните автомобили. Мотото на FIAT, „Устойчиво е само когато е устойчиво за всички“, е щастливо отразено в гамата на FIAT, която ще продължи да расте през идните години.

Други новини, които може да ви заинтересуват