Skip to content Skip to navigation
25-02-2024

Новата глобална игра на FIAT

Новата глобална игра на FIAT

В един непрекъснато променящ се пазар на глобална мобилност има хора, които мечтаят за по-добро бъдеще и такива, които предприемат конкретни стъпки към едно по-устойчиво и отговорно бъдеще. FIAT доказа, че бъдещето вече е тук с разкриването на новата си фамилия концепции, вдъхновени от Panda.

Първият нов продукт ще бъде разкрит следващия юли, последван от пускането на ново превозно средство всяка година до 2027 г. Новият набор от модели е проектиран да завладее улиците на света и да попълни гамата на марката. Благодарение на Stellantis, FIAT има достъп до нова глобална платформа, към която е добавил своята отличителна италианска креативност - рецепта, съчетаваща красота и прости решения.

Новата глобална игра беше обявена днес във видео – достъпно на тази връзка – в което Оливие Франсоа, главен изпълнителен директор на FIAT и глобален CMO на Stellantis, представя предстоящите премиери, използвайки жизнерадостната Panda - моделът, който играе голяма роля в начина, по който възприемаме автомобила повече от четиридесет години. Този символ на италианската креативност е вдъхновил новото семейство от концепции.

 

Оливие Франсоа заяви: „FIAT е глобална марка с 1,3 милиона продадени коли миналата година и солидно лидерство в много части на света. Намираме се в глобална игра и следващата ни стъпка ще бъде да преминем от местни продукти към глобално предложение, което може да бъде от полза за всички наши клиенти навсякъде по света. Развълнувани сме да споделим този поглед към нашето бъдеще; всъщност много близко бъдеще, тъй като първият автомобил ще бъде представена след 4 месеца по време на честването на 125-ата годишнина на марката. Тази премиера ще бъде последвана от 1 нов модел всяка следваща година.“

 

Новите автомобили ще споделят една и съща философия - Функционалността никога не трябва да съществува без Забавление - и същата технология - единна глобална платформа, където новите модели могат да се произвеждат на базата на местните нужди. Където и да се създават новите модели, те ще могат да се произвеждат във всяка част на света и да достигат до клиенти навсякъде. Уникалната мулти-енергийна платформа също ще позволи на следващите модели на FIAT да бъдат оборудвани с всички видове задвижвания (електрически, хибридни и конвенционални). Освен това новото семейство ще включва ефективно използване на пространството заедно с устойчиви материали. Всеки от новите модели ще бъде уникална и оригинална интерпретация на приобщаващия, достъпен и гениален дух, който е позволил на марката да създава автомобили с модулен интериор, уникален външен вид и смел характер.

 

FIAT поема предизвикателството да произвежда по-устойчиви и достъпни автомобили със своя подход „по-малкото е повече“, премахвайки излишните части и намалявайки замърсяващите материали като хром, сплави, кожа и дунапрен в седалките; освен това има обновен фокус върху аеродинамичните характеристики, както може да се види в концепцията за фастбек, и върху „модулността“, присъща на италианската изобретателност на FIAT. Последното се подкрепя от напречна платформа и споделено използване на до 80% общи части в зависимост от моделите - като например в интериора - което води до по-ефективно производство и ползи за клиентите, като достъпност и отличителност.

 

Градски автомобил

Първият концепт във видеото е новият градски автомобил. По-голям от сегашната Panda, нещо като Mega-Panda, неговият дизайн също е вдъхновен от родното място на марката - емблематичната сграда Lingotto в Торино с известната тестова писта на покрива. Дизайнерите на FIAT бяха вдъхновени от някои от специалните характеристики на Lingotto при създаването на новия дизайнерски език - включително структурна лекота, оптимизиране на пространството и яркост. Същевременно овалната форма на пистата La Pista 500 на покрива оставя своя отпечатък върху някои от аспектите на интериора на новия модел - от арматурното табло до дисплея и седалките.

 

Освен това FIAT поставя специален акцент върху използването на устойчиви материали, включително рециклирана пластмаса и бамбукови тъкани. Марката също така има за цел да премахне някои от бариерите пред по-устойчива мобилност, включително да направи включването и изключването по-лесно със „самонавиващ се кабел“. Високата позиция на шофиране и солидния дизайн правят този градски автомобил перфектният партньор за клиенти по целия свят, особено в претъпкани градски среди. Но в същото време той предлага простор и гъвкавост за семейни уикенд пътувания и ваканции.

 

Пикап

Пикапът е втората концепция, която се появява във видеото. FIAT е лидер на пазара в Южна Америка, а пикапът Strada е най-продаваният автомобил на бразилския пазар. Продължавайки напред, във FIAT са сигурни, че този тип превозно средство може да повтори успеха си на световно ниво, дори и в Европа. Новата концепция за пикап на FIAT интегрира наистина забавлението във функционалността и отговаря на глобалното преоткриване на свободното време като ценност за хората. Забавлението и практичността със сигурност ще се разпространят по целия свят с този модел. Това превозно средство съчетава концепцията за пикап с функционалността на LCV и комфорта на SUV в размер, който е подходящ за градска среда по целия свят. Дейностите на открито са нещо повече от хоби и този пикап е идеално проектиран, за да извлече максимума от свободния начин на живот.

 

Фастбек

Наследник на два от най-големите хитове на марката – FIAT Fastback в Бразилия и FIAT Tipo в Близкия изток и Африка – този фастбек има за цел да следва техните стъпки и да се утвърди на глобално ниво в Латинска Америка, Близкия изток и Африка, а също така и в Европа. Тази концепция е изградена върху същата модулна платформа и се отличава със спортен привкус. Фастбекът е доказателство, че FIAT може да подобри своя устойчив ангажимент, без да се отказва от производителността - динамиката на силуета и наистина аеродинамичните характеристики предлагат по-нисък разход на гориво и модерен и свеж вид в сравнение с много SUV модели.

 

SUV

Четвъртата концепция във видеото е просторен семеен SUV, нещо като Giga-Panda. В съответствие с ролята на FIAT като пионер в достъпната, иновативна и устойчива мобилност, автомобилът е още едно потвърждение за специалния акцент, който марката поставя върху нуждите на семейния транспорт.

SUV концепцията на FIAT отговаря на върховните нужди на клиентите по отношение на безопасност, гъвкавост и дизайн, като осигурява простор и здравина на семействата по целия свят.

 

Кемпер

Последната представена концепция е най-добрият мултифункционален автомобил, тъй като се отличава с новия стил Dolce vita и свързва отново хората един с друг и с природата. Тази концепция отдава почит на „функционалността“ на Panda от 80-те години, припомняйки гъвкавостта на автомобила, създаден за града с характеристиките на SUV и душата на надежден спътник.

Други новини, които може да ви заинтересуват