Skip to content Skip to navigation
29-02-2024

FIAT Pandina почита любовта на хората към Panda и удължаването на производството поне до 2027 г. в завода в Помиляно д’Арко, Италия

FIAT Pandina почита любовта на хората към Panda и удължаването на производството поне до 2027 г. в завода в Помиляно д’Арко, Италия

Днес FIAT представи новата специална серия FIAT Pandina. Датата на представяне на 29 февруари отдава почит на историческото пускане на пазара на първата Panda през 1980 г., която е представена на президента на италианската република Сандро Пертини на същата дата. Пресконференцията, излъчена в YouTube, бе проведена от Оливие Франсоа, Главен изпълнителен директор на FIAT и Глобален главен маркетинг директор на Stellantis, в завода Giambattista Vico в Помиляно д’Арко, Южна Италия, където колата се произвежда от 2011 г.

 

Оливие Франсоа коментира: „Новият FIAT Pandina почита любовта на италианците към Panda. Всъщност Pandina е прякорът, който хората в тази страна винаги са давали на колата. Горд съм да представя тази специална серия в деня, когато мога също така да обявя, че Panda ще продължи да се произвежда в Помиляно д’Арко поне до 2027 г. Любовната история между тази Panda и Италия ще продължи още няколко години благодарение на новите инвестиции, които направиха завода най-технологичния и най-безопасния досега. Имам и друга причина да празнувам Panda днес - всъщност ние решихме да увеличим производството с 20%, за да отговорим на търсенето на клиентите в Италия и Европа. Panda продължава да бъде пазарен лидер в тази страна и лидер в сегмента в Европа и също така е единственият хибрид в сегмент А в Групата.“

 

С дълга история на забавление и споделяне, емблематичният и вдъхновяващ FIAT Panda е лидер на пазара както в Италия, така и в Европа вече четиридесет и четири години, с повече от 8 милиона продадени бройки по време на неговото лидерство. Бидейки Panda, специалната серия Pandina е социалната кола par excellence, отличаваща се със своите уникални черти - простота, креативност и функционалност. И нещо повече - тази специална серия носи име, дадено ѝ от хората - точно както я наричат любителите на Panda, тяхната сладка Pandina. Поклон пред любовта на хората към този малък ежедневен партньор.

 

С новия ADAS, нов цифров клъстер и нов волан, тази специална серия е най-технологичната и най-безопасната Panda досега. С пускането на пазара на новата Pandina, FIAT ще направи огромен скок в бъдещето, подобрявайки клиентското изживяване чрез големи разработки в областта на безопасността и технологиите, като същевременно ще запази типичната гъвкавост и достъпност на своя емблематичен модел.

 

Типично за FIAT и Panda, специалната серия Pandina представя важни актуализации по отношение на ADAS като предлага прости решения за нуждите на клиентите. Стандартното оборудване включва нови функции, предназначени да подпомагат водача както в града, така и извън него - усъвършенствана система за аварийно спиране, за намаляване на ударите отзад, например в градския трафик; асистент за поддържане на лентата и система за разпознаване на умора при водача. Включено е и разпознаването на пътни знаци, което открива и показва пътните знаци на новия дигитален 7“ инструментален панел. Преминавайки от безопасност към практичност, задните сензори за паркиране осигуряват улеснение при паркиране в претъпканите градски улици, докато новият круиз контрол поддържа зададената скорост - започвайки от 30 км/ч - без да има нужда от натискане на педала на газта. След това автоматичните дълги светлини адаптират светлината от фаровете към условията на трафика, което прави нощното шофиране по-лесно за водача. 6 въздушни възглавници допълват стандартното оборудване за безопасност.

Повечето от функциите са следени от камера, монтирана на вътрешното огледало за обратно виждане.

 

Специалната серия предоставя на своите пътници нов 7“ дигитален клъстер с три различни графични режима и обновен волан. Pandina е допълнително оборудвана с нов 7” сензорен екран с DAB радио, Apple CarPlay и Android Auto™.

От гледна точка на дизайна, модела изпъква с ново табло в бял цвят и нови седалки с щампован монограм и лого Pandina, жълти двойни шевове, бели детайли и Seaqual плат, съдържащ устойчива, напълно проследима суровина, произведена от рециклирани морски отпадъци.

Екстериорът е обогатен със закачливи детайли като лицето на малката панда върху капачките на колелата, жълти капачки на огледалата, странични надписи Pandina и сериграфия Pandina върху третата стоп светлина.

 

В допълнение към вече съществуващите цветове – Gelato White, Cinema Black, Passione Red и Italia Blue – Pandina предлага новото Positano Yellow и нови двуцветни варианти с контрастен черен покрив.

 

Новата специална серия Pandina ще бъде достъпна за поръчки от това лято в големите европейски страни.

Други новини, които може да ви заинтересуват