Skip to content Skip to navigation
06-02-2024

Abarth 500e е сред финалистите на 2024 World Car Awards

Abarth 500e е сред финалистите на 2024 World Car Awards

Abarth 500e успешно влезе в топ 5 на финалистите в категорията Световни градски автомобили на Световните награди за автомобили 2024 г. Автомобилът сериозно привлече  вниманието от журито, което избра този електрически хотхеч за един от финалистите.

Сега в своята 20-а година, годишните награди World Car Awards се открояват като една от най-важните награди в света с мисията да признават, възнаграждават и вдъхновяват автомобилните постижения, лидерството и иновациите в бързо променящата се автомобилна индустрия в световен мащаб.

Abarth 500e се конкурира в категорията Световния клас градски автомобили за 2024 г. заедно с четирима други претенденти. Финалистите бяха избрани от комисия от над сто международни автомобилни журналисти от 29 държави, които гласуваха с тайно гласуване след тестови шофиране, заснети и излъчени по World Car TV.

Победителите във всичките шест категории, включително тази, в която се състезава Abarth 500e, ще бъдат обявени на 27 март по време на церемония по награждаването на живо на Международното автомобилно изложение в Ню Йорк, най-популярното автомобилно изложение в цяла Северна Америка.

Други новини, които може да ви заинтересуват