Skip to content Skip to navigation
14-02-2024

FIAT 500e спечели първата си американска награда - 2024 Urban Green Car of the Year от Green Car Journal

FIAT 500e спечели първата си американска награда - 2024 Urban Green Car of the Year от Green Car Journal

Green Car Journal определи FIAT 500e 2024 за Urban Green Car of the Year™.
500e електрифицира Северна Америка с мисията си за устойчива мобилност като първото BEV предложение на Stellantis в региона. Редакторите на Green Car Journal отбелязаха завладяващата комбинация от ефективност, достъпност, стил и автомобил с нулеви емисии с готина италианска атмосфера.

„Новият 500e на FIAT е вродено привлекателен със своята компактна форма, италиански моден усет и шофиране с нулеви емисии“, каза Рон Коган, редактор и издател на Green Car Journal и GreenCarJournal.com. „Също така е с подходящ размер за градския живот, което означава по-лесно маневриране и паркиране в пренаселени места.“

Оливие Франсоа, главен изпълнителен директор на FIAT и глобален маркетингов директор на Stellantis, заяви: „FIAT 500e от пускането си на пазара се утвърди в Европа като лидер в сегмента на електрическите градски автомобили и събра до този момент 42 награди, превръщайки се в най-награждавания FIAT досега. Сега, когато пътуването му до Северна Америка официално започна, аз съм изключително горд да получа нова важна награда, първата в САЩ, която ще проправи пътя към стартирането му и е най-добрата оценка от САЩ за нашата италианска икона който ще посрещне новите американски клиенти.“

500e регистрира повече от 185 000 единици в световен мащаб от пускането си на пазара и играе важна роля в зеления преход на международните метрополии. В момента 500e се продава в 44 страни по света, продължавайки пътуването на електрификацията на марката по света.
През 2023 г. 500e беше номер 1 в Европа в сегмента A+B BEV с пазарен дял от 14,7%, увеличен с 0,3% спрямо 2022 г., въпреки спада на сегмента -5%. Освен това се класира на първо място в Италия, Германия, Испания, Белгия и Австрия; второ във Франция и четвърто в Португалия и Полша. В Европа Fiat 500e е продал близо 65 000 бройки.

Fiat 500e спечели 43 международни награди в 10 държави (Германия, Франция, Обединеното кралство, Италия, Полша, Белгия, Гърция, Холандия, Израел и САЩ) от пускането му в Европа през 2020 г.

Други новини, които може да ви заинтересуват