Skip to content Skip to navigation

Електрическа мобилност

Добре дошли в центъра на Fiat, посветен на електрическата мобилност.
Открийте какво означава преминаването към електричество, изяснете всичките си съмнения и научете свързаните ползи и стимули.

500e La Prima

Иконата, която вдъхновява промяна от 1957 г., сега е готова да ви отведе в следващото десетилетие с уникални функции.
Научете повече

Пробег и зареждане на батерията

Колко време ще продължи зареждането? Колко време ще отнеме зареждането на моя електрически автомобил? Къде мога да намеря станции за зареждане? За да отговорите на тези прости въпроси, посетете нашата специална страница.
Научете повече

Управление и поддръжка на електрически автомобили

Най-добрите в класа характеристики и най-новата технология представляват ядрото на електрическите автомобили, променяйки нашата концепция за мобилност.
Открийте електрическото шофиране и предимствата на поддръжката му.
Научете повече
Като следвате практики за икономично шофиране, като намаляване на средната скорост и ускорение, можете да намалите потреблението на електроенергия.

Често задавани въпроси

Все още ли електрическият автомобил означава по-ниски разходи за гориво?

Електрическото презареждане у дома с помощта на Wallbox може да излезе много по-евтино от използването на бензинов или дизелов автомобил. Ниските нощни тарифи са идеални за зареждане на EV у дома.

Електрическите превозни средства по-скъпи ли са за поддръжка?

Механиката на EV е много по-опростена от тази на традиционен автомобил, тъй като има по-малко движещи се компоненти и по-малко течности за допълване или подмяна по време на обслужване. Благодарение на регенеративното спиране, дори спирачките се използват по-рядко, отколкото в традиционните автомобили, така че издържат по-дълго.

По-труден ли е за шофиране електрическият автомобил?

Точно обратното! Електромобилът е перфектен за градско шофиране. Използвайки функцията за регенеративно спиране, можете почти постоянно да шофирате с един крак и като същевременно се наслаждавате на незабавното ускорение.

Удобни ли са за шофиране електромобилите?

Електрическите автомобили се движат плавно, тъй като нямат предавки, освен това произвеждат много малко шум. Резултатът е релаксираща среда, която значително намалява стреса от шофирането.

Какво ми трябва за зареждане у дома?

Въпреки че е възможно да включите в домашен трифазен контакт, този метод може да претовари окабеляването на Вашия дом (изисква и допълнителен кабел за зареждане Standard Mode 2). Най-безопасният и най-икономичен начин за зареждане на Вашия EV е чрез включване в професионално инсталирано зарядно устройство Wallbox, като използвате монофазния кабел за зареждане Mode 3, доставен с Вашия електрически Fiat. Wallbox се зарежда със 7,4kWh - три пъти повече от скоростта на домашен електрически контакт. Разходите за презареждане у дома варират в зависимост от доставчика на енергия, което неизменно го прави по-евтино от използването на обществени точки за зареждане, където цените са фиксирани.

Какви са опциите за зареждане, когато сте в движение?​

Има няколко типа обществени станции за зареждане: бързите зарядни устройства варират в мощност от 7 kW до 22 kW, докато станциите за бързо зареждане варират от 50 kW до 350 kW, което ви позволява да получите 80% зареждане за 30 минути или по-малко. Те се срещат главно по магистралите, но стават все по-достъпни, например в супермаркетите и градските паркинги. Има много оператори на точки за зареждане. Някои позволяват просто плъзгане на кредитна карта, за да получите таксуване, докато други може да Ви помолят да се регистрирате в тяхното приложение за смартфон и в някои случаи предварително да заредите сметката си със средства. ​

Колко далеч може да стигне един напълно зареден Fiat 500е?

Версиите с по-голяма батерия с 42 кВч и 118 к.с. на Fiat 500е имат впечатляващ официален пробег при комбинирано използване от 320 км (WLTP комбиниран цикъл). Техният официален пробег за градско използване е невероятните 440 км (WLTP градски цикъл). Версиите с по-малка батерия от 24 кВч и 93 к.с. на Fiat 500е все още поддържат много полезен пробег при комбинирано използване от 190 км(комбиниран цикъл WLTP) и 250 км в градско използване (градски цикъл WLTP).