Skip to content Skip to navigation
11-09-2023

FIAT започва производството на новия Fiat 600e

FIAT започва производството на новия Fiat 600e
След официалното представяне на 4 юли началото на редовното производство на новия Fiat 600e в завода Stellantis в Tychy стартира на 7 септември. Първият произведен 600e е върховата версия La Prima в оранжев цвят „Sun of Italy“.

Новият Fiat 600e взема най-доброто от световете на B и B-SUV, за да предложи красиво, радостно и комфортно изживяване при шофиране, отбелязвайки завръщането на марката в B-сегмента. Това е най-доброто решение за любителите на града и е идеалното въплъщение на ценностите на марката за италиански стил и устойчивост.

Моделът предлага отлично електрическо преживяване, пробег от повече от 400 км в комбинирания цикъл WLTP и повече от 600 км в градския цикъл и идва с най-съвременни функции за безопасност. Достъпен в 2 различни изцяло електрически версии, New Fiat 600e La Prima и New Fiat (600e)RED, новият Fiat 600e е семейно решение за пълно изживяване на чистата италианска Dolce Vita, с поглед към околната среда и грижа за обществото.




Относно Тихи
Заводът в Тихи започва своето производство през 1975 г. като производител на марката FIAT и в момента приема система на три смени, в която работят повече от 2000 души. Продуктовото му портфолио включва модели, спечелили престижната награда Европейски автомобил на годината, като Jeep Avenger през 2023 г., Fiat 500 през 2008 г. и Fiat Panda през 2004 г. Производството се извършва на базата на системата Stellantis Production Way, чрез които фабриката изпълнява задачите си ефективно във всяка област на дейност, включително качество и енергийна ефективност, с пълно участие на служителите. От началото на производството през 1975 г. до декември 2022 г. заводът в Тихи е произвел внушителния брой от 10,8 милиона автомобила.

Други новини, които може да ви заинтересуват