Panda Waze: най-социалната градска кола за всички времена

Panda Waze: най-социалната градска кола за всички времена

Panda Waze: най-социалната градска кола за всички времена

 

  • Нов крайъгълен камък за носителката на рекорди Panda: Panda Waze е първата градска кола, която носи името Waze, интегрирайки приложенията на Waze за навигация, както и бидейки Пандата с най-големи наклонности към социалните медии.
  • Waze е много повече от навигатор: тя избягва трафика, тя ви води до бензиностанцията и дори ви напомня къде сте паркирали.
  • Тя е с дух на кросоувър отвън и със социална, високотехнологична душа отвътре.
  • Разработено от Mopar®, интегрирането на приложенията Waze и “Panda Uconnect” позволява на водачите да се справят с трафика и да намерят най-добрия маршрут с помощта на съвети от общността, споделени в реално време, и с незабавно адаптиране на планирания маршрут, в допълнение към много други функции.
  • Panda Waze ще бъде поетапно на разположение във всички дилъри на Fiat в Европа с цени, които ще варират от пазар до пазар.
  • Fiat Panda е най-продаваният градски автомобил в Европа – без прекъсване за последните 14 години.
  • През първото тримесечие на 2018 г. Fiat Panda и Fiat 500 заедно оглавиха своя сегмент в Европа с пазарен дял от 28,4%.

 

Когато най-популярният модел от гамата Fiat срещне най-социалната навигационна система в света, резултатът е Panda Waze – технологично бижу, което продължава мисията на модела: да реализира най-умните решения, да опрости и подобри живота зад волана, като същевременно остане достъпен за всички.   Новата специална серия Panda Waze е първият градски автомобил в сегмента, който интегрира известното приложение за навигация Waze с еднакво добре познатото приложение “Panda Uconnect”, и който позволява да се използват и двете едновременно, като между тях да се превключва само с едно натискане на дисплея на вашия смартфон.   Това дигитално съчетаване е разработено от Mopar, марката FCA, която се занимава със следпродажбените продукти и услуги за автомобилите на групата , и то означава, че шофьорите са свободни да се съсредоточат върху шофирането си, като същевременно се наслаждават и на широка гама от услуги. Няма съмнение за това: Panda Waze е идеалната кола за бягство от ежедневната напрегната работа към градски приключения, споделяне на снимки, съвети за пътуване и шофьорски забавления.
Новият Panda Waze е и срещата на две огромни общности: 7.5 милиона фенове на Fiat Panda, които са избрали колата от 1980 до сега като манифест на “свободата на четирите колела”, и над 100 милиона свързани потребителите на Waze по целия свят, които активно си сътрудничат, като споделят информация за трафика в реално време, с цел постигане на възможно най-интелигентните пътувания.

 

 Всички предимства на цифровата интеграция на Waze и “Panda Uconnect”

 

Новата специална серия Panda Waze отбелязва важна стъпка напред в инфозабавлението чрез интегрирането на две уникални приложения за смартфони: Waze и “Panda Uconnect”. В цифровата ера трябва да се обменят огромни количества данни в реално време и те да се наблюдават чрез използване на свързани устройства и удобни за ползване интерфейси. Така че сега шофьорите ще трябва само да поставят смартфона си в държача, предоставен за целта на арматурното табло и след като се включат, да се отпуснат – свързани и безопасни по всяко време.   Waze е приложението за навигация, което позволява на водачите да избягват задръстванията и да пестят време през ежедневните пътувания до работното място. Милиони шофьори, обединени в огромна общност, си сътрудничат всеки ден, като съобщават за условията на трафика в реално време – като позволяват на приложението за навигация Waze да намери най-добрите маршрути. Приложението винаги може да препоръчва най-бързия маршрут въз основа на данни, предоставени в реално време от повече от 100 милиона души. От информация за трафика до подробности за бензиностанциите с най-ниски цени, Waze е надежден спътник за “оцеляването в ежедневното градско приключение”.   Навигацията в Waze е интегрирана в приложението “Panda Uconnect” – платформи Android и iOS – което позволява телефонът на водача да бъде използван като продължение на автомобила, като взаимодейства директно с дисплея на устройството, за да осъществи достъп до всички функции на инфотейнмънта: плейлисти, настройване на силата на звука, управление на обажданията и смс-ите, и проверка на дневника или пък времето в реално време. Приложението “Panda Uconnect” разговаря с бордовата система за инфоразвлекателни услуги, която включва технологията Bluetooth 2.1, функции за аудио стрийминг и за разпознаване на глас, както и обработва четенето на данни чрез USB и MP3.

 

Интеграцията на Panda Waze позволява приложенията да се използват едновременно: с “Panda Uconnect” на смартфона, навигацията на Waze се появява в кутийка на екрана, с инструкции за маршрута и очакваното време, оставащо до местоназначението. Естествено, и обратното е възможно – с приложението Waze на преден план и “Panda Uconnect” като икона на екрана. Нещо повече, ако горивото свършва или се установи ниско налягане на гумите, на дисплея на смартфона ще се появи предупреждение, а потребителят може да реши да избере една от най-евтините бензиностанции или да избере от най-близките сервизи, предлагани от приложението Waze: просто се избира предпочитаната дестинация и навигаторът ще предложи най-добрия маршрут за достигане до там.   В допълнение, благодарение на новото приложение “Panda Uconnect”, снимките и видеоклиповете, заснети на борда на новия Panda Waze, ще бъдат запазени в галерията на смартфона на водача, готови за споделяне с приятели: ето още един оригинален начин за пътувания на всякакви разстояния, със сигурността на иновационните услуги и с интелигентната социална навигационна система.   Не на последно място, приложението Panda Uconnect съдържа и услугата “Find myCar”, която помага на шофьорите да си спомнят къде са паркирали, и “My Car” – за проверка на параметрите на автомобила, като напр. редовни услуги за сервизно обслужване, консултиране с инструкциите за експлоатация, както и директни обаждания до отдела за поддръжка на клиенти на Fiat или на пътна помощ. И последно – ако се активира функцията “Reminder Object”, тя напомня на шофьора да не оставя неща в колата след излизане от нея.

 

Mopar® Connect, новият набор от услуги, посветен на безопасността и мониторинга от разстояние, също е на разположение на Panda Waze. С приложението UConnect Live Mopar® Connect добавя нови свързани услуги, като например помощ в случай на авария или локализиране на автомобила след кражба. Освен това е възможно да се наблюдават дистанционно някои функции на автомобила, като например превишаване на предварително зададена скорост или напускането на определена зона върху картата, както и управление на заключването и отключването на вратата. Mopar® Connect предлага по-голяма сигурност, спокойствие и непрекъснат контрол върху вашия автомобил.   Новата Panda Waze е с дизайн на Cross и ще се хареса на всеки, който споделя нейния социално-медиен език – особено на поколението на деветдесетте години. Тази нова таргет група иска тяхната кола да осигури максимална свързаност и отличителен стил на достъпна цена. От външната страна, Panda Waze се идентифицира с логото “Waze” на предните брони. Неговата градска, динамична персоналност е подчертана и от черните детайли, включително страничните профили, капаците на страничните огледала, покривните греди и дръжките на вратите. Външният вид е завършен от 15-инчовите джанти с ново “обгоряло” покритие.

Същият младежки, динамичен отпечатък се намира и отвътре, където новата тапицерия на седалките атрактивно си кореспондира с новото табло в титаново сиви цветове. Щедрото стандартно оборудване включва Bluetooth, радио и държач за смартфони на таблото, климатик, 4 въздушни възглавници, ESC с Hill Holder, сензори за налягането в гумите, централно заключване с дистанционно управление, предни облегалки за глава със система за предотвратяване на камшичен удар и регулируем на височина волан. Наличен е бензинов двигател с работен обем 1.2 и мощност от 69 конски сили.

 

Още един рекорд за най-продавания Fiat

 

Новият Panda Waze потвърждава способността на модела да създава модни новости и да доставя технологични лидерства за сегмента си. Например, освен че е първият градски автомобил с 4WD, Panda е и първият автомобил в своя сегмент, който получи престижната титла “Колата на годината” (2004), а през същата година стана и първата градската кола, която се изкачи на надморска височина от 5 200 метра в базовия лагер на Еверест. И дългата поредица от рекорди продължи и през 2006 г., когато Fiat Panda стана първата градска кола, задвижвана с природен газ, която да се произвежда в сериен мащаб. Той е най-продаваният в Италия автомобил на природен газ за всяка година след стартирането му, а кумулативните му продажби от 2007 г. до момента са и най-високите в Европа. И днес – това е първата градска кола, която носи името Waze, интегрирайки функциите на приложенията в своята система за инфоразвлечения.   Специалната серия Panda Waze разширява обхвата на градския автомобил, който – заедно с Fiat 500 – е европейски бестселър от 2003 г. насам. Това лидерство също така се потвърждава и през първото тримесечие на 2018 г., когато Panda и Fiat 500 оглавяват сегмента си в Европа с пазарен дял от 28,4%. Нещо повече, Фиат Панда е абсолютен лидер в Италия и Гърция, както и е сред първите три в Испания, Португалия, Австрия и Швейцария.

* Само за периода на старта, ограничен брой автомобили Fiat Panda Waze идват с Mopar® Connect.

Торино, 19 юни 2018