Fiat Mirror Специално издание пристига с кросоувър духа на 500X и 500L

Fiat Mirror Специално издание пристига с кросоувър духа на 500X и 500L

8 януари 2019

Fiat Mirror Специално издание пристига с кросоувър духа на 500X и 500L

  • Fiat 500X и Fiat 500L Cross днес са още по-технологични и по-свързани със своята специална серия Mirror.
  • 500X Mirror се предлага и в Urban версията и се предлага с Full LED фарове и всички нововъведения на новия 500X, пуснати през септември миналата година като стандартно оборудване.
  • Blue е цветът, който най-добре изразява технологичната си личност – Matt Blue Jeans за 500X, и Venezia Blue с лъскав черен покрив – за 500L. Богатата гама от цветове допълва вълнуващата цветова палитра.
  • Стилният дизайн е подобрен от сатинираните детайли на 500X и ексклузивни акценти от Ultra Shine на 500L.
  • Посветени на клиенти, фокусирани върху технологиите, новите модели Mirror са като стандартно оборудване с пакет UconnectTM 7″ HD LIVE със сензорен екран, който е Apple CarPlay готов и Android AutoTM съвместим.
  • За първите единадесет месеца на 2018 г. Fiat 500X потвърди позицията си в топ 10 в Европа в своя сегмент.
  • Fiat 500L е третият най-продаван автомобил в своя сегмент в Европа за първите единадесет месеца на 2018 година.

 

Специалното издание на Mirror дава възможностите за свързаност и технологичност на кросоувър душата на семейството на 500. 500X Mirror Cross и 500L Mirror Cross вече са налични. Има и още: на 500X, специалното Mirror издание предлага Full LED фарове като стандартни и всички характеристики на наскоро стартирания модел. Трите модела предлагат като стандарт Uconnect 7″ HD LIVE сензорен екран, който е съвместим с Apple CarPlay и Android AutoTM. Още по-подробно: Apple CarPlay указва посоките на маршрута, оптимизирани според условията на трафика, и които могат да се използват за осъществяване на телефонни обаждания, отваряне на текстови съобщения и възпроизвеждане на музика, докато очите на водача остават съсредоточени върху пътя, а ръцете му – на волана.
Системата е съвместима и с Android AutoTM. Тази технология позволява на потребителите да продължат работата с Android в автомобила, като “проектират” приложения и услуги на централния дисплей и са осъществени така, че да направят извличането на информация по време на шофиране лесно и безопасно.

Това е първият път, когато нивото на оборудване Mirror и неговите характеристики стъпват приземят върху разработки, предназначени за бягство от градския трафик и се характеризират с уникален вид. Новият 500X наскоро бе представен на обществеността с изцяло нов външен вид, стил, технология и двигатели. Новият дизайн улавя редица безпогрешно 500 детайли, като Full LED фаровете, които винаги са стандартни, както и новите интериори. 500X Mirror Cross представя своята душа на кросоувър, като например преработена предна защитна престилка и специфични брони. По същия начин, 500L Mirror Cross приема духа на градски кросоувър с новата си защитна престилка и с предната решетка. Оборудването Mirror добавя в единствен по рода си стил акценти, в допълнение към добре познатото технологично съдържание и е на разположение и на новия 500X Urban, който е по-метрополитната интерпретация на този италиански кросоувър.

 

Fiat 500X Mirror Cross

 

Базирана на оборудването City, новата специална версия на 500X е разработена за динамични клиенти, които искат да поддържат свързаност по всяко време, дори когато излизат извън града.
Моделът се доставя с модерна премяна в син мат Jeans, която подчертава технологичните характеристики, с характерни защитни престилки и контрастиращи покривни ролбари Ice Mirror. Предлагат се и метални версии на боята Blue Jeans, като палитрата включва Gelato White, Cinema Black, Moda Grey и Italia Blue. Интериорът се характеризира със специфична облицовка със син шев и матово табло в Blue Jeans. Други важни нововъведения се откриват в екстериора, като например новите Full LED фарове, които предават още по-модерен облик в съответствие със стилните характеристики на семейството от 500. Ключова дизайнерска характеристика на автомобила е светодиодният технологичен подпис около модула на предния светлинен клъстер, който дава на предната част на новата 500X ясна, отличителна визуална идентичност. Задните светлинни клъстери се изпълняват също така с LED технология, за да бъдат още по-отличими и разпознаваеми, както и за увеличаване на видимостта и безопасността на пътя, като следствие от всичко това. Специалното издание има и много изтънчени сатинирани акценти, включително корпусите на огледалата, лайсните, дръжките на вратите, както и огледална емблема, монтирана на колоната, която завършва външния вид. И накрая, Fiat 500X Mirror е оборудван с изключителни 17-инчови алуминиеви джанти с покритие на диамантен ефект.

 

 

Гамата на двигателите е всеобхватна и включва три бензинови двигателя и четири турбо дизелови двигателя MultiJet, съчетани с автоматични или ръчни трансмисии, в допълнение към предно задвижване или задвижването на всички колела. Новата фамилия FireFly Turbo е налична и за автомобила в конфигурация 3-цилиндров 1.0-литров двигател с 120 к.с. пикова мощност и 190 Nm върхов въртящ момент, съчетан с шестстепенна механична трансмисия и предно задвижване, както и за конфигурацията 1.3-литровия 4-цилиндров двигател, която осигурява 150 к.с. и 270 Нм въртящ момент, съчетана с шестстепенна автоматична трансмисия с двоен съединител и предно задвижване. Бензиновият двигател 1.6 E-torq 110 к.с. също е на разположение. Мощността на MultiJet се простира от 95 к.с. на 1.3 литровия мотор с ръчна скоростна кутия до 150 к.с. на 2.0-литровия, съчетан с деветстепенна автоматична скоростна кутия и предно предаване. 1.6-литровият MultiJet с мощност от 120 к.с. се предлага с шестстепенна ръчна скоростна кутия или с DCT трансмисия с двоен съединител, и двете с предно задвижване.

 

Fiat 500X Mirror

 

Специалната серия Mirror с цялото си съдържание за свързаност е достъпна и на новия 500X Urban, създаден, за да изразява градския начин на живот. Стандартното оборудване включва Full LED фарове, DRL и LED задни светлини, нов волан от техно кожа, нов панел с монохромен 3,5-инчов TFT и двоен USB порт, ръчен контрол на климата, круиз контрол, електрическа ръчна спирачка и 60/40 разделена задна седалка. Оборудването се допълва от новите системи за разпознаване на пътни знаци и помощник за управление на скоростта, както и от системата за спазване на пътната лента, 6 въздушни възглавници (предна, прозоречна и странична) и ESC (Електронен Контрол на Стабилността). Стилът на Mirror има много изтънчени сатенени акценти, включително корпусите на огледалата, лайсните, дръжките на вратите, както и огледална емблема, монтирана на колоната, която завършва външния вид. Външният вид се допълва от 17-инчови алуминиеви джанти с ефект на диамантено покритие.

 

Fiat 500L Mirror Cross

 

 

Новият Fiat 500L Mirror Cross е посветен на високотехнологичните семейства. С това специалното издание, най-просторното 500 направено някога, е още по-технологично и свързано. Базирано на оборудването на City Cross, той има премяна във Venezia Blue с лъскав черен покрив, което е опция. Също така на разположение, като един цвят или в двойка с лъскав черен покрив, са Bellagio Blue, Gelato White, Moda Grey и Cinema Black. Отвътре, таблата, оцветени в черно или бяло, напомнят стила на емблематичния 500. Отличаващ се с много специални акценти с: Ultra Shine дръжки, странични лайсни и предни и задни „мустаци“, 500L Mirror Cross със сигурност няма да остане незабелязан. И накрая, логото на Mirror изпъква на колоната. Стандартните 17-инчови алуминиеви джанти са с диамантено покритие. 500L Mirror Cross се предлага с 1.4-литров бензинов двигател с 95 к.с. и с 1.3-литров дизелов MultiJet 95 к.с. (ръчен или Dualogic роботизиран) или с 1.6-литров дизелов двигател MultiJet 120 к.с.

 

UconnectTM 7 “HD LIVE сензорен екран, Apple CarPlay готов и Android AutoTM съвместим

 

Новите 500X и 500L Mirror са снабдени с Uconnect TM7″ HD LIVE със сензорен екран, който е готов за Apple CarPlay и Android AutoTM, за да задоволи нуждите на клиентите, които се интересуват най-много от свързаността и последните тенденции в информационно-развлекателната система. Стандартно оборудване са 7-инчов сензорен екран, Bluetooth интерфейс за свободни ръце, аудио стрийминг, четец на текст и функция за разпознаване на глас, Aux и USB портове с интегриране на iPod и контроли на волана. Клиентите винаги ще бъдат свързани с услугите UconnectTM LIVE. Чрез изтегляне на безплатно приложение UconnectTM LIVE от App Store или Google Play Store до техните смартфони, те могат напълно да се възползват от предимствата на UconnectTM LIVE, което включва стрийминг на музика с Deezer и TuneIn, новини от Ройтерс и свързаната навигация с TomTom LIVE, и може да поддържат връзка с приятели чрез Facebook Check-in и Twitter. И последно, с eco:Drive и my:Car, под контрол винаги ще са икономичното каране и околната среда, независимо къде ще пожелае да отиде клиентът.

 

Apple CarPlay и Android AutoTM функции

 

Основните характеристики на системата UconnectTM са нейната интеграция с Apple CarPlay (най-умният и безопасен начин за използване на iPhone по време на шофиране) и нейната съвместимост с Android AutoTM, за да се насладите на всички функции на Google.
Apple CarPlay показва посоките на пътя, оптимизирани според условията на трафика и може да се използва за извършване и получаване на телефонни обаждания, изпращане и получаване на текстови съобщения и възпроизвеждане на музика, като същевременно водачът остава фокусиран върху пътя. Apple CarPlay също така позволява на водачите да използват други приложения на iPhone, като например аудио приложения, съобщения и любими гласови контроли. CarPlay разполага с гласов контрол Siri и е специално проектиран за сценарии за шофиране.
Системата е съвместима и с Android AutoTM, за да продължи работата с Android в автомобила, чрез “прожектиране” на приложения и услуги на централния дисплей. Той е проектиран така, че да направи извличането на информацията по време на шофиране лесно и безопасно.
Водачите могат да използват Google MapsTM, за да получат актуални указания за маршрута и за да имат лесен достъп до музика, мултимедийно съдържание и техните любими приложения за съобщения. Лесното и незабавно взаимодействие с устройствата гарантира удобството на поддържане на една и съща операционна система дори в колата, за оглед постоянно свързано и безопасно шофиране, и означава отлично качество на живот на борда, както и подобрена ергономичност.
Когато смартфон Android е свързан с автомобила или съвместимата стерео система, приложенията за Android Auto се появяват на дисплея на автомобила. За да научите повече за съвместимостта с Android, посетете support.google.com/androidauto.
Android Auto, Google Play и Google Карти са търговски марки на Google LLC. Apple CarPlay е регистрирана търговска марка на Apple Inc 

 

 

Mopar® Connect: дистанционно свързване, върхова защита

 

Mopar® Connect, иновативният набор от свързани услуги, посветени на безопасността и дистанционното управление на превозното средство, се предлага при поискване в гамата Mirror. Той се интегрира с услугите на Uconnect LIVE и добавя нови функции, като помощ на пътя, спасяване в случай на произшествия и местоположение на автомобила в случай на кражба. Системата може да се използва и за дистанционно управление на някои от функциите на превозното средство, като предупреждение, ако автомобилът превиши определено ограничение на скоростта или напусне зона, предварително определена от картата, или за заключване и отключване на вратите. И накрая, Mopar® Connect позволява на потребителите лесно чрез своите смартфони да намират паркирания си автомобил и да видят информация за състоянието, нивото на горивото и заряда на акумулатора.
В рамките на проект, разработен с Targa Telematics, версия на Mopar® Connect за автопаркове е достъпна и за фирми, професионалисти или компании, които да управляват своите превозни средства. В допълнение към основните услуги, тази версия е пълен пакет за ефикасно и ефективно наблюдение и управление на автопарк.

 

Финансовите решения на FCA Bank за новото 500X Mirror и 500L Mirror

Банката FCA, която е собственост на Fiat Chrysler Automobiles и Crédit Agricole Consumer Finance, подкрепя продажбите на автомобили Fiat, предоставяйки широка гама от финансови решения, с цел да предоставят на всички свои клиенти възможно най-добрите възможности.
Всеки, който желае да управлява автомобил от Fiat 500 Mirror Family, с технология, стил и конкурентоспособност, може да избере един от следните продукти: • Заем на вноски: традиционно финансиране, което позволява на купувача да плати за превозното средство за продължителен период от време; • Лизинг и PCP (покупка чрез лични договори): Изключително гъвкави решения с ниски месечни плащания и възможност за избор, на датата на изтичане на договора, дали да се върне, запази или замени колата с нова; • Частен лизинг: решение за шофьори, които не желаят да притежават превозното средство, с произтичащите от това разходи и несигурност, включващи еднократно месечно плащане, включващо основните застрахователни, помощни и инфомобилни услуги.
Конкретно за новия 500X Mirror, FCA Bank предлага иновативна опция за своите клиенти, свързващи все по-строго своите месечни разходи с пробега, изминат в ежедневието си. Благодарение на продукта Buy By the Mile, по време на покупката клиентите ще могат да изберат най-подходящия за индивидуалните им навици пакет за пробег. Следователно месечните разходи ще варират в зависимост от избрания пробег, със същата свобода на избор в края на договора: те могат да запазят, върнат или подновяват превозното средство.
Всички решения на FCA Bank са предназначени не само за физически лица, но и за фирми и независими професионалисти. В допълнение, Leasys, дъщерно дружество на FCA Bank, предоставя дългосрочни решения за коли под наем за напълно спокойно шофиране.
Освен това, Банката предоставя широк спектър от застрахователни продукти в комбинация с договора за финансиране, както за лична защита – например „Застраховка за кредитна защита“, която осигурява изплащането на част от кредита в случай на внезапни и непредвидими събития като работа загуба – и защита на автомобила. Описаните решения за финансиране и застраховане са достъпни в повечето европейски страни, в които оперират компаниите от Банковата група FCA. Всички структури са изключително гъвкави, за да отговарят на всички местни изисквания.

 

Торино, 8 януари 2019 г.