Fiat е главен спонсор на Филмовия фестивал в Торино

Fiat е главен спонсор на Филмовия фестивал в Торино

13 ноември 2018

 

Fiat е главен спонсор на Филмовия фестивал в Торино

 

  • За четвърта поредна година Fiat е главният спонсор на TFF, Филмовия фестивал в Торино, който ще се проведе от 23 ноември до 1 декември.
  • Новите модели 500X и 500L ще развеждат гостите на фестивала по време на събитието.
  • Това засилва дълбоката връзка, която обединява Торино, марката Fiat и най-добрите филмови традиции от началото на 20-ти век.

 

Фиат е в главна роля на един от най-важните международни филмови фестивали, който ще се проведе в киното в Торино от 23 ноември до 1 декември. За 36-тата си година филмовият фестивал в Торино представя произведения на арт-студиа, тематични секции и експериментални произведения, потвърждаващи уникалната му способност да комбинира успешно традицията и иновациите и да бъде обединител на много различаващи се теми и езици.   За актьорите, режисьорите и гостите, присъстващи на фестивала, Fiat предоставя флотилия от автомобили 500X и 500L, моделите наскоро актуализирани за да запазят позициите си като звезди на съответните свои сегменти. За новия 500X завръщането в сърцето на Торино е много важно. Само преди няколко седмици неговото международно представяне пред пресата се проведе тук, на едно от най-емблематичните места в Италия: Националния музей на киното в Торино, който се помещава в Mole Antonelliana, извисявал се над столицата на Пиемонт повече от век.

 

Има неразривна връзка, която обединява Торино, марката Fiat и най-добрите филмови традиции от началото на 20-ти век. Различни автомобили Fiat са играли в „трупата“ на известни режисьори през годините с невероятна непрекъснатост, доказваща статута на автомобилите на Fiat като истинско национално наследство, достигайки далеч извън границите на самия автомобилен свят. През 1957 г. например Фелини избра 1100 B и 600 Trasformabile за “Нощите на Кабирия”, и почти петдесет години по-късно самият 500X участва в блокбъстъра на Бен Стилър “Zoolander 2”. А кой може да забрави множеството места в града Торино, използвани като декори за фантастични филми? Например, Piazza Castello е включена в “Хана и нейните сестри” от Уди Алън, докато Piazza CLN пък е предоставила фона на кошмарните сцени на Дарио Ардженто. Повече от 1500-те филма, включително документални филми и рекламни видеоклипове, произведени от Фиат от 1911 до наши дни, също имат голяма художествена стойност.   Най-новата глава в партньорството на Фиат със света на киното е прекрасният кратък филм “Fiat 500X – вкус на утрешния ден”, вдъхновен от култовия филм на 80-те “Back to the Future”, който не само използва оригинален сценарий за да отдаде почит на великата филмова традиция, но също така е много успешен в Интернет: регистрирал е над 42 милиона гледания на социалните медийни канали на Fiat – най-добрият резултат на FCA. Най-важното е, че късометражният филм, посветен на новия 500X, носи стратегията, започната през 2017 г. с видеото “Ще се срещнем в бъдеще”, което отпразнува 60-ия рожден ден на Фиат 500 и в което участва носителят на Оскар Adrien Brody.

 

Така че, докато киното предлага достъпни мечти в среда, която принадлежи и на миналото и на бъдещето, по същия начин семейството на Fiat 500, което сега е допълнена от новите 500X и 500L, потвърждава статута си на невероятна “машина за време”, като успешно запазва стилистичните черти на неговия знаменит прародител, като в същото време предлагат нови технологии “заимствани” от бъдещето. Една кола-мечта, създадена от въображението на филмопроизводителите? Не: реалност, готова за пътуване по цяла Европа във формата на новия 500X. Например, за първи път в серията Fiat, актуализираните италиански кросоувъри са оборудвани с новите двигатели FireFly Turbo 1.0 и FireFly Turbo 1.3, което е още един технологичен рекорд за Групата по отношение на дизайна на двигателя. Също като своето наименование, новите двигатели FireFly са най-компактният и най-чист източник на енергийно захранване на автомобилите Fiat. И новият 500X е не само най-високотехнологичният Fiat модел на всички времена, но и този, който предлага най-доброто в управлението на безопасността и съдействието, с “Traffic Sign Recognition”. “Speed ​​Advisor” и “Lane Assist” като стандарт за всички версии. Нещо повече – той предлага нова гама с две купета и три нива на оборудване – Urban, City Cross и Cross.   *

“Back to the Future” е търговска марка и д авторски права на Universal Studios и U-Drive Joint Venture, лицензирани от Universal Studios. Всички права запазени.

Торино, 13 ноември 2018