Abarth 124 rally със запомнящ се сезон – с победи във FIA R-GT Cup, в R-GT class ERC Championship, и още над 40 състезания в 12 национални шампионата.

Abarth 124 rally със запомнящ се сезон – с победи във FIA R-GT Cup, в R-GT class ERC Championship, и още над 40 състезания в 12 национални шампионата.

26 ноември 2018

 

Abarth 124 rally със запомнящ се сезон – с победи във FIA R-GT Cup, в R-GT class ERC Championship, и още над 40 състезания в 12 национални шампионата.

 

 

 

  • Abarth 124 rally печели Купата на FIA RGT, „Световната корона“ на GT, пилотиран от двойката французи AstierVauclare, както и Европейския RGT шампионат.
  • Над 40 победи в категории в 12 различни международни шампионата.

 

През втория си състезателен сезон, Abarth 124 Rally се утвърди като крал на класа R-GT, записвайки над 40 победи в съответните класове в 12 национални шампионати, от които през последните два уикенда – с испанския екипаж на Alberto Monarri and Rodrigo Sanjuàn в Madrid Rally, и с френската двойка пилоти Nicolas Ciamin и Antony Vilanova в Рали ди Вар – и триумфираха в Европейския R-GT шампионат и Световната купа на FIA R-GT.   С Abarth 124 Rally двойката френски пилоти Raphael Astier и Frédéric Vauclare от състава на Team Milano Racing осигуриха Купата FIA R-GT Cup, спечелвайки невероятните 4 от 5 възможни състезания, отлично демонстрирайки постиженията и потвърждавайки надеждността и зрелостта, които е постигнал автомобилът Abarth.   Abarth 124 Rally също така монополизира класирането в този шампионат – на практика “световната GT корона” – с невероятните 6 пилота на първите 6 места в таблицата с крайното класиране. След френския шампион – съответно на 2-ро и 3-то място бяха италианските водачи Andrea Nucita и Andrea Modanesi, с първият автомобил, който не беше Abarth, който освен това зае задното седмо място.

 

Лука Наполитано, ръководител на марката Fiat и Abarth за Региона, коментира резултатите от сезона, който току-що приключи: “Abarth се гордее с дълга, славна традиция в състезанията и ралитата и силната конкуренция е фундаментална характеристика на тази негова история, сега и за в бъдеще. Горд съм с резултатите, постигнати тази година, и бих искал да поздравя всички наши водачи и отбори, които се състезаваха и спечелиха с нашите фантастични автомобили Abarth 124, спечелвайки големи трофеи. Постиженията на Abarth 124 се разраснаха бързо и само за два сезона стана автомобилът лидер в класа R-GT, с изключителни резултати, конкурентоспособност и надеждност “, продължи г-н Napolitano. “Abarth разглежда състезанията като важни за подхранването на ценностите на марката, както и за осигуряването на най-достоверното изпитателно поле за изпробване на технически решения в най-тежките и тежки условия, преди да ги приемем в стандартното производство, за да предложим на нашите клиенти кола, която осигурява удоволствие, висока производителност и надеждност.”   Abarth 124 rally отбеляза впечатляващи резултати в най-конкурентните и взискателни национални рали шампионати в Европа. Благодарение на отличната си балансираност, превъзходните двигатели и перфектните си настройки, той даде възможност дори на младите водачи да бъдат изключително бързи и много конкурентни още от самото начало. Един пример е наистина младият френски пилот Nicolas Ciamin, откровението на шампионата в неговата страна, който успя да спечели няколко специални етапа зад волана на Abarth 124 rally със задвижване на задните колела, и то в шампионат, където в петте R5 категории вземаха участие средно тридесет автомобили със задвижване на четирите колела. Нещо повече, в Rallye Rouguergue за млади водачи той завърши на впечатляващо 5-то място.   Другият много млад пилот, италианецът Christopher Lucchesi, спечели италианския R-GT Championship с победа в 4 състезания. От друга страна Simone Tempestini, италианец, но с румънска лицензия, спечели Европейския шампионат на Abarth 124 rally Selenia International Challenge, като доведе роудстъра с емблемата на Скорпиона до победите в Ралито на Полша и в Ралито Liepeja в Латвия

 

Abarth 124 rally беше също толкова непобедим в Испания, където испанските пилоти Alberto Monarri и Rodrigo Sanjuánс печелиха трофея за шофиране на 2 колела в испанското първенство на рали на твърда настилка. Също така имаше отлични постижения и в Словения, където италианският пилот Andrea Nucita, завърши с Abarth 124 rally трети в крайното класиране във Vipavska и Zelezniki.   В Румъния Abarth 124 rally постигна трето място в Рали Harghitei с румънския екипаж Florin Tincescu и Alina Pop, които също постигнаха страхотни резултати като спечелиха класа R-GT в други румънски рали състезания Рали Brasov в Трансилвания и отлично общо 4-то място, както и в ралитата на Арад и Сибиу.   В Швейцария също така бяха постигнати редица победи в съответните категории, като Beat and Jeanine Wyssen победиха в Criterium Jurassien and the Lugano Rally и в Долна Саксония, а белгийския отбор на Jean Luc Caprasse and Jean Luc Prignon в Stadt Rallies, Германия. Италианският водач Andrea Maselli, победи в ралитата във Weiz и Wechsellang, Австрия. Италианските дами Masha Mularo и Paola Valmassoi извоюваха победи в Рали Нова Горица, в Словения. В Чехия Martin Rada и Jugas Jaroslav, състезатели на Отбора Agrotec-Abarth, спечелиха категорията си в ралитата Vallaska и Krumlov, докато в България Рали Сливен донесе победа за румънската двойка Vlad Cosma and Florin Dorca.

Торино, 26 ноември 2018