Abarth 124 rally печели Категорията R-GT на черна настилка на Rally Poland и Rally dell’Adriatico

Abarth 124 rally печели Категорията R-GT на черна настилка на Rally Poland и Rally dell’Adriatico

24 September 2018

Abarth 124 rally печели Категорията R-GT на черна настилка на Rally Poland и Rally dell’Adriatico

 

  • Италианско-румънското дуо Tempestini-Itu спечели с Abarth 124 от Bernini Rally team в Категория R-GT на 75-то Rally Poland, валидно за European Championship,
  • Победа в категорията R-GT за Modanesi-Mometti в Rally dell’Adriatico, валидно за италианския шампионат.
  • Младият David Schumacher е Rookie Champion в ADAC F4 Championship задвижен от Abarth in Germany.

 

Черните пътища подчертаха невероятните конкурентни качества на Abarth 124 rally през изминалия уикенд в два състезания, осигурили му две победи в категорията R-GT.
В 75-ото Рали Полша, валидно за Европейското първенство, италианецът (с румънски лиценз) Simone Tempestini, в екип с румънеца Sergiu Itu, направи страхотно шоу на прочутите бързи черни пътища на състезанието, спечелвайки категорията и завършвайки на 16-та позиция в общото класиране. В Италия в Rally dell’Adriatico младият италианец Andrea Modanesi, заедно с Roberto Mometti, повтори победата в категорията, спечелена в Rally San Marino по-рано през сезона, демонстрирайки изключителната конкурентоспособност и надеждност на Abarth 124 rally дори и на най-подвеждащите и неравни повърхности.
И в двата случая задвижването на задните колела на Abarth 124 rally допринесе за подсилването на спектакъла, като вълнуваше публиката с дълги плъзгания, перфектно контролирани от сложната електроника, която позволява на автомобила да се държи на абсолютно ниво дори при критични условия на сцепление.

 

В допълнение към двете ралита, Abarth участва и в едноместните Tatuus задвижвани от Abarth на шампионата ADAC F4, за последната надпревара на немската серия на пистата в Hockenheim. С титлата, спечелена от германеца Lirim Zendeli с едно оставащо състезание, фокусът беше върху класацията на Rookie (новобранец), запазена за новодошлите и спечелена от сина на Ralf Schumacher, Давид. Така че, друг Шумахер прославя името си на волана на едноместния Tatuus с двигател Abarth, след като е отличен на второто място в шампионата през 2016 г., разделено с Mick Schumacher, син на великия шампион Michael.
Трите състезания бяха спечелени от белгиеца Weert Charles и шампиона Zendeli, който спечели двойна победа във втора и трета серия. Неговият успех е изключителен, след като спечели 10 от 20 състезания.

Торино, 24 септември 2018 г.

Abarth 124 rally