Abarth 124 rally – неудържим и в калта и на макадам

Abarth 124 rally – неудържим и в калта и на макадам

28 май 2018 г.

Abarth 124 rally – неудържим и в калта и на макадам

 

  • Първата победа за сезона на черни пътища за Флорин Тинческу (ROM) и Алина Поп (ROM), които сега водят в своята категория и са на 11-о място в класирането в Румънския рали шампионат. •
  • В Италия младият пилот Кристоферо Лукези (ITA) и Марко Полилино (ITA) записаха четвъртия си успех в сезона в категорията “Италиански шампионат” R-GT в Rallye Elba.

Постиженията на Rally Abarth 124 в две много различни състезания миналата седмица потвърдиха, че той е един от лидерите както на черни пътища така и на настилки от тармак.

В Румъния, по трудните черни пътища на рали “Арад”, Флорин Тинческу (ROM) и Алина Поп (ROM) се възкачиха на подиума на R-GT, заемайки единадесето място в общото класиране.

В Италия, качествата за управление на рали автомобилите на Abarth 124 изпъкнаха с особена сила на криволичещите пътища на специалните участъци на макадам на Рали Елба, изстрелвайки младия Кристоферо Лукези (ITA) и неговия съпилот Марко Полицино (ITA) до третата им победа за сезона в категорията R-GT. Двамата завършиха пред съотборниците си Бернини Рали Андреа Моданес (ITA) и помощник-пилота Роберто Момети (ITA).

С тези две победи, екипът на 124 Рали събра този сезон 14 победи в категории на италианския, френския, румънския, словенския и испанския Шампионати, в допълнение към напълно заслужените четири специални награди в ралито Tour de Corse на световният шампионат на FIA R-GT.

В Румъния Ралито на Арад беше особено предизвикателство и с високи изисквания към пилоти и автомобили, като специалните етапи на пътя се променяха със скоростни отсечки и пресечени горски трасета. Тези условия не забавиха обаче младия румънец Флорин Тинческу, който за пръв път се изправяше пред преодоляването на черни пътища в автомобил със задно предаване. “Поведението на Abarth 124 беше изключително надеждно, най-вече като се има предвид, че не сме задържали скоростта дори и на най-тежките участъци”, заяви той в края на състезанието. “Беше много тежко и сложно състезание и затова съм особено доволен от нашия успех”.

В Rallye Elba и двата автомобила Abarth 124 прекосиха финалната линия, потвърждавайки своята надеждност, а отличните резултати потвърдиха тяхното представяне. И този път Lucchesi (ITA) води състезанието от самото начало и до края и получи удовлетворението да постигне отлично време на етапите оразмерени за по-дълго преодоляване в това изключително атрактивно и вълнуващо състезание, чието трасе кръстосва насечения релеф на острова, на който е бил заточен Наполеон.

“Четири победи в четири състезания означават, че мога сериозно да заявя претенциите си да спечеля италианския шампионат по R-GT, което беше и моята цел за този сезон”, заяви той. “Изключителната надеждност на Rally Abarth 124 е ключов елемент за постигането на този успех”.

Торино, 28 май 2018