Abarth блести в състезанието Syntium в Чешката република и на Misano World Circuit в Selenia Trophy и F4 Championship

Abarth блести в състезанието Syntium в Чешката република и на Misano World Circuit в Selenia Trophy и F4 Championship

18 юни 2018 г.

 

Abarth блести в състезанието Syntium в Чешката република и на

Misano World Circuit в Selenia Trophy и F4 Championship

  

  • Отлично представяне на Abarth 124 Rally, управлявано от Мартин Рада и Ярослав Югас в Чешката република.
  • Abarth Selenia Trophy е по-вълнуващ отвсякога с трима победители в трите състезания – Barberini (ITA), Mabellini (ITA) и Pajuranta (FIN).
  • Хет трик на Енцо Фитипалди (BRA) в трите състезания на италианското първенство F4, спонсорирано от Abarth. Бразилецът вече е начело с една точка пред Lorandi от Италия.

 

Това бяха няколко много впечатляващи дни за Abarth 124 Rally в Syntium Rally в Чешката Републиката, и на Misano World Circuit, където по време на ACI Racing Weekend се проведоха шест вълнуващи състезания. Всички очи бяха вперени в едноместните Abarth 695 Assetto Corse Evoluzione, в Abarth 500 Assetto Corse и в F4 Tatuus, задвижвани от двигатели Abarth T-Jet.
Отлично в състезанието “Syntium” в Чешката република бе представянето на Agrotec Team с Abarth 124 Rally, управляван от Мартин Рада (CZE) и Jaroslav Jugas (CZE), които завършиха първия етап на второ място в класирането на R-GT, но се наложи да се оттеглят по-късно. Състезанието беше особено предизвикателно, но също така и многообещаващо поради многобройните черни пътища, редуващи се със специални етапи на макадам, които винаги са били идеалният терен за подчертаване на възможностите на характеристиките на Abarth 124 Rally. Автомобилът е оборудван с усъвършенствана система за електронно управление на сцеплението и мощността, която позволява на шофьорите да настройват параметрите за всеки конкретен етап и да намерят най-доброто решение за съответните терени. Неслучайно Abarth 124 Rally постига най-доброто представяне на най-трудните терени, като напр. на сняг и лед на ралито в Монте Карло, където Андреа Нучита направи четвъртото най-добро общо време – затвърждавайки се като претендент за шампионската титла в WRC – точно по време на етапите с най-много сняг. Автомобилът съчетава най-съвременна технология и вълнуващо задвижване на задните колела, за да осигури тръпка и вълнуващи преживявания за шофьори и зрители.

 

 

Abarth Selenia на Misano Adriatico

Имаше трима различни победители в трите кръга на Abarth Selenia Trophy на пистата Misano Adriatico. Козимо Барберини (ITA) взе първата награда, Андреа Мабелини (ITA) зае второ място, а последният кръг бе за финландеца Juuso Pajuranta. Третият кръг се проведе за да компенсира отменения поради лошото време от организаторите през уикенда кръг в Le Castellet, Франция.
По време на първото състезание, организирано през нощта в събота 16 юни, Пайуранта и Барберини се бориха в редуващи се задминавания и преследвания, като италианецът съумя да надделее едва в самия край. Мабелини бе трети, точно зад първите двама.
Race2 стартира в неделя сутринта с разменени позиции (първият, класиран в Race1, започва от осма пол-позиция), принуждавайки защитаващият се шампион и водач в класирането за 2018 да предприеме няколко смели изпреварвания и да спечели водачеството още в края на първата обиколка. Той зае първата позиция на финалната линия, докато Мабелини се изкачи в класирането и завърши на второ място. В края на състезанието организаторите обаче наложиха на Barberini наказание, което го принуди да се върне на второто място, което пък позволи на младия шофьор Мабелини да спечели за първи път в кариерата си първо място.
Състезанието 2, което първоначално е било планирано да се проведе на пистата “Пол Рикар” в Le Castellet, Франция, се състоя от 18:00 часа. в неделя. Апелквист, Пайуранта, Волпато и Барберини спретнаха ожесточена битка направо от старта. Барберини спука гума и беше принуден да напусне, като позволи на Pajuranta да спечели, пред Апелквист и Волпато. Барберини продължава да води класирането на Trofeo Abarth Selenia със 121 точки, следван от Mabellini и Pajuranta, с по 92 точки.
В „One-Two“ победи младата надежда Филипо Лазарони (ITA) в категорията Abarth 500 Assetto Corse, пред Аурора Кория (ITA), която е водеща в класирането за жени.
На събитието присъстваха много местни клубове на Abarth и членовете на Scorpionship, които през целия уикенд с оживлението си поддържаха гостоприемството на Abarth, следвайки състезателните отбори и пилотите и подсилваха насладата от атмосферата предшестваща състезанието в зоната около старта. Публиката също така се възползва и от възможността да изпробва шосейните версии Abarth 695 Competizione и 124 Spider на пистата, наречена на името на Марко Симончели.
Следващата среща с Abarth Selenia Trophy ще бъде в Mugello на 15 юли.

 

Хет Трик за Enzo Fittipaldi в италианския шампионат F4 спонсориран от Abarth

Това беше празничен ден за младия пилот Енцо Фитипалди (BRA), който отбеляза три заслужени победи на четвъртия ден от италианския шампионат F4 спонсориран от Abarth. Той сега води класирането, като след него е Lorenzo Lorandi, който изостава само с една точка. Лоранди се класира на второ и четвърто място.
Fittipaldi тръгна от пол-позиция в Race1 и удържа лидерството чак до финала, където втори бе Петер Птачек от Чехия, а Ian Rodiguez от Гватемала – трети. Първите три класирания бяха същите и в Race2, докато Lorandi беше отново борбен в първия кръг и завърши на второ място, следван от Ptacek.
“След като бях принуден да напусна два пъти в Монца, аз просто трябваше да спечеля тук и на тази писта бях особено спокоен “, заяви Енцо Фитипалди в края на уикенда. “Сега съм един от водачите в шампионата, но Lorandi е много силен”.
Следващите дати в календара на италианския шампионат F4 спонсориран от Abarth, ще бъдат в Imola на 29 юли.
Торино, 18 юни 2018