ШОУ АВТОМОБИЛ НА FIAT НА ТЪРГ ЗА БЛАГОРОДНА КАУЗА

ШОУ АВТОМОБИЛ НА FIAT НА ТЪРГ ЗА БЛАГОРОДНА КАУЗА

Моделът New 500 ще бъде водеща атракция в Монте Карло на “I Defend Gala 2015″ – първото издание на благотворителната гала вечеря в подкрепа на фондация “Robert F. Kennedy Human Rights Europe”, която защитава човешките права.

На 16 юли в Монте Карло в зрелищната обстановка на тунела Рива ще се състои “I Defend Gala 2015″: вечер, посветена на защитата на универсалните ценности на основните човешки права, в подкрепа на “Robert F. Kennedy Human Rights Europe”. Главните приоритети на организацията са фокусирани върху силата на отделната личност да предизвика промяна и включват подкрепа за защитниците на човешките права посредством стратегически партньорства.

FCA отдавна е ангажирана с различни наболели проблеми като устойчивата мобилност и образованието, които подкрепя чрез редица свои проекти. На “I Defend Gala 2015″ групата ще вземe участие с модела си New 500: глобална икона, продавана в над 100 държави – перфектната емблема за корпоративната обаятелност на FCA в световен мащаб, основаваща се на хармоничното сътрудничество между различни нации и култури. Ключовият момент на вечерта ще бъде даряването на шоу автомобил Fiat, а именно – първият New 500, слязъл от поточната линия, който ще бъде продаден на търг по време на събитието.

Този единствен по рода си кабриолет, “Bossa Nova White” с 1,2-литров двигател с мощност 69 к.с., с ниво на оборудване Lounge, е персонализиран с умение и усет от майстора Стефано Контичели от Умбрия; използвайки кожата, той знае как да изрази превъзходното качество на италианските продукти, какъвто е и New 500. Екстериорът на автомобила е персонализиран с телешка кожа. Естествения меднозлатист цвят на този материал, обработен така, че да бъде устойчив на метеорологични влияния, подчертава емблематичните стилови елементи на автомобила: арки на калниците, задни светлинни клъстери, предни фарове и хромирани предни лайстни. Кошницата за пикник, прикрепена към задната врата, е изработена от същия материал, а капаците на страничните огледала са покрити с махагон. Този материал, заедно с небесносиния профил на апликациите и линията, минаваща под прозорците, отдават почит на прочутите яхти Рива.

Престижната благотворителна гала вечеря, която е в своето първо издание, ще съчетае изкуства и гастрономия. На нея ще присъстват редица знаменитости от всички сфери и международно известни артисти, които внасят своя принос към защитата на етиката и човешките права. Вечерта ще бъде ръководена от Кери Кенеди, дъщеря на Робърт Кенеди – актриса, писателка и президент на фондацията “Robert F. Kennedy Human Rights”. След нейното встъпително слово ще се проведе и търгът: десет артикула, представляващи престижни творби на изкуството, между които и серия фотографии на американския фотограф Хари Бенсън и една творба на Микеланджело Пистолето.

Търгът ще бъде последван от гала вечеря, чийто замисъл е да остави незабравим спомен в умовете и небцата на над 200 международни гости, между които актьорът Мартин Шийн и много италианци, като актрисата и телевизионна водеща Джорджа Сурина. Менюто ще бъде съставено от гениалния гастроном Гуалтиеро Маркези и ще отдаде почит на възвишеността на италианската кухня.

По време на вечерта ще бъдат продадени на търг още тридесет артикула – този път посредством система за безшумен търг, използваща цифрови устройства в наддаването за предмети с поразителна индивидуалност. Освен безшумния търг гостите ще могат да чуят музиката на Илария Дела Бидия и избрани откъси за живота и делото на бележити защитници на човешките права. Естествено, дейностите, които развива Фондацията в подкрепа на толерантността, интелектуалния обмен и свободата на словото, ще бъдат описани и илюстрирани.