Skip to content Skip to navigation
14-06-2024

Grande Panda - новият глобален играч на FIAT

Grande Panda - новият глобален играч на FIAT

С повече от век история, FIAT е един от най-старите функциониращи производители на автомобили и истинска глобална марка, която ще празнува своята 125-та годишнина тази година. Историята на FIAT е осеяна с постижения, рекорди, лидерство и покритие в целия свят, като за марката добруването за клиентите винаги е било и ще бъде основна мисъл. В навечерието на важната си годишнина FIAT представя новия Grande Panda и предоставя на клиентите си по целия свят нов глобален модел, който е идеален за семейства и движение в съвременната градска среда.

 

Оливие Франсоа, главен изпълнителен директор на FIAT и глобален маркетингов директор на Stellantis, заяви: „Най-добрият начин да отпразнуваме 125-те години на FIAT е да започнем да пишем първите страници на нашето бъдеще, стартирайки с новата Grande Panda. Проектиран от нашия Centro Stile в Торино, Италия, новото творение на FIAT въплъщава ценностите на своя предшественик. Този компактен автомобил е базиран на глобална платформа, даваща възможност на марката да разшири световния си обхват. С Grande Panda FIAT започва своя преход към глобалните общи платформи, които покриват всички региони на света, предавайки произтичащите от това предимства на своите клиенти по целия свят. Всъщност Grande Panda е идеално предложение за семействата и градската мобилност във всяка страна... истински FIAT!“

 

Grande Panda е първият нов продукт в семейството на FIAT и ще бъде последван от пускането на нов автомобил всяка година до 2027 г. Новият набор от модели е проектиран да завладее улиците на света и да завърши гамата на марката. Иновативният подход на FIAT е да създава автомобили на глобалната многоенергийна платформа Smart Car platform, която работи във всеки регион по света. Това ще позволи на марката да създава много различни превозни средства и да отговаря на нуждите на клиентите по целия свят.

 

FIAT Grande Panda - проектиран в Италия за света

 

Проектиран в Италия в Centro Stile в Торино, FIAT Grande Panda се откроява от другите автомобили от B-сегмента с уникалната си компактност с дължина само 3,99 метра (под средната за сегмента 4,06 м) и се отличава с изчистени линии и добре организирано пространство благодарение на компактния си обем. Новият модел на FIAT може да превозва до петима души и е идеален за комфортно семейно движение в съвременната градска мобилност. С цел да предаде сила и уникалност, пространството изглежда здраво и структурирано. Клиновидният и динамичен дизайн на каросерията е подчертан от ясно изразените профилни линии. Grande Panda е замислен да изведе марката в бъдещето с иновативно и интелигентно използване на пространството, готина индивидуалност и изненадващи характеристики.

 

Новият FIAT Grande Panda идва със специален външен вид - фина комбинация от структурирани линии, меки и солидни повърхности, които подчертават здравите калници. В допълнение, италианското усещане в новия FIAT Grande Panda незабавно изпъква благодарение на неговия емблематичен италиански дизайн, синоним на красота. Компактният автомобил ще се предлага с ярки цветове на корпуса, един от които ще бъде жълт.

 

Предната част разполага с компактен размер с отличителна нова индивидуалност. Прецизните ортогонални линии обгръщат прогресивна квадратна мрежа, която създава силен, елегантен външен вид, генерирайки пунктуация от пиксели от центъра на лъскавата черна горна решетка до фаровете. Наличието на предпазна плоча в долната централна част на бронята допринася за подчертаване на SUV излъчването, докато фаровете, съставени от опалови кубчета, отразяват прозорците на фасадите на фабриката Lingotto. Освен това, наред с уникалния светлинен подпис, дневните светлини (DRL) се превръщат в индикатори и осветяват някои от кубовете, които се появяват като хоризонтални пиксели, подредени в шахматна дъска.

 

Отстрани, силуетът на FIAT Grande Panda напомня за силата на Panda от 80-те години, с неговата неоспорима, самоуверена привлекателност, осигурена от динамичното отделение за пътници.

 

Клиновидната форма на каросерията и кабината е добре оформена и подсилена още повече от наклонените багажници на покрива, които се движат отгоре към задната част на купето.

 

В знак на почит към класическата Panda 4x4, буквите Panda са изумителни - отпечатани с триизмерен барелеф на вратите, те отразяват околната среда и оживяват долната част на страната.

Освен това, безпогрешният наклон на ъгловото съотношение спрямо вертикалния обем на задната част се възпроизвежда от здравата „C“ колона. За да се създаде кристален ефект, черното квадратно лого е свързано с графиката на пътническото отделение, създавайки поразителен ефект, при който четирите букви FIAT се превръщат в четири ленти, които обикалят около автомобила.

 

Задната част също се отличава със смел характер благодарение на изпъкналите калници, наклона на прозорците, цялостното оформление на задното стъкло, стоповете и плъзгачите, които придават на FIAT Grande Panda защитен и стабилен външен вид и здраво стъпване на земята. Обемът е увеличен благодарение на интегрирането на лъскава черна рамка с триизмерните букви на Panda - дизайнерска почит към оригиналната Panda. И накрая, за да поддържат темата за геометрията от 80-те, съчетана с футуристичен стил, 17“ диамантени алуминиеви джанти са подсилени от завладяващ, стилизиран X дизайн.

 

Със специален и нов дизайнерски език, FIAT Grande Panda оформя бъдещето сега. Това е част от стремежа на марката да предостави на клиентите по целия свят уникален автомобил, който изразява всичките си ценности чрез своя отличителен дизайн.

 

 

FIAT

Създаден в Торино през 1899 г., FIAT е един от най-старите производители на автомобили в света със 125-годишна традиция в дизайна на малки и средни градски автомобили, които са посланици на „Произведено в Италия“ и израз на простота и устойчиви решения, предназначени за всички. FIAT има за цел да представи новата Dolce Vita по целия свят по цветен и радостен начин. FIAT е глобална марка и с около 1,3 милиона продадени бройки в световен мащаб през 2023 г., тя е номер едно в Stellantis по отношение на обема. FIAT е лидер в 3 държави и 3 различни региона: Бразилия, Италия и Турция, където Strada, Panda и Tipo са съответно най-продаваните автомобили. Мотото на FIAT, „Устойчиво е само когато е устойчиво за всички“, е щастливо отразено в гамата на FIAT, която ще продължи да расте през идните години.

Други новини, които може да ви заинтересуват