Skip to content Skip to navigation
03-07-2024

Отворени са поръчки за най-технологичния FIAT Panda досега

Отворени са поръчки за най-технологичния FIAT Panda досега

С дълга и успешна история, датираща от 1980 г., емблематичният и вдъхновяващ FIAT Panda е лидер на пазара вече четиридесет и четири години, с повече от 8 милиона продадени бройки в Европа по време на неговото лидерство.

Най-обичаният автомобил от италианците и символ на Made in Italy, FIAT Panda се произвежда в Pomigliano d’Arco, Италия, от 2011 г., където до момента са произведени почти 2 милиона броя.

 

Днес най-технологичния Panda досега е достъпен за поръчка с нова гама. Бяха въведени промени по отношение на безопасността и технологиите, тъй като новият FIAT Panda вече разполага с нов ADAS, нов цифров клъстер и нов волан. Моделът се предлага с 1.0 хибриден двигател 70 к.с. в две различни версии - стартова версия Panda, идеална за нуждите на всички клиенти, и топ версия Pandina, базирана на Cross модела, с по-сериозни характеристики и оборудване.

 

Най-технологичната Panda досега

Новата гама на Panda представя важни актуализации по отношение на ADAS. Стандартното оборудване включва чисто нови функции, предназначени да подпомагат водача както в града, така и извън него - Автономното аварийно спиране за намаляване на опасността от удари отзад, например в града трафик; Асистент за поддържане на лентата; и Система за разпознаване на умора при водача, за да предупреди водача, че е време за почивка. Включена е и системата за разпознаване на пътните знаци, която открива и разчита пътните знаци, като ги показва на новия напълно цифров 7“ инструментален панел.

Преминавайки от безопасност към практичност, задните сензори за паркиране осигуряват улеснение при паркиране в претъпканите градски улици, докато новият круиз контрол - наличен за стартовата версия с пакет City и стандартен за Pandina - поддържа зададената скорост, започвайки от 30 км /ч, без да се налага да държите крака върху педала на газта. Освен това, автоматичните дълги светлини (стандартни за Pandina) адаптират светлината на фаровете към условията на трафика, което прави нощното шофиране по-лесно за водача. Повечето от функциите се управляват от камера, монтирана на вътрешното огледало за обратно виждане. В допълнение, 6 въздушни възглавници допълват стандартното оборудване за безопасност.

Интериорът също е обогатен от нов изцяло 7“ дигитален клъстер с три различни графични режима и обновен волан.

Върхът на гамата Pandina е допълнително оборудван с чисто нов 7’’ Radio DAB сензорен екран с Apple CarPlay и Android AutoTM. От гледна точка на дизайна, моделът впечатлява с ново, боядисано в бяло табло и нови седалки с щампован монограм и лого Pandina, жълти двойни шевове, бели детайли и плат Seaqual, съдържащ устойчива, напълно проследима суровина, произведена от морски отпадъци. Екстериорът е обогатен със закачливи детайли като лицето на малката панда върху капачките на джантите, контрастиращ боядисан страничен панел с логото на Pandina и сериграфия „Pandina“ на третата светлина.

 

В съответствие със стратегията на FIAT „без повече сиво“, новата гама се предлага в нови жълт, бял, черен, червен и син цвят. Освен това, новият FIAT Pandina се предлага и със зелен цвят, а при опционалната каросерия, решена в бяло и черно, екстериорът изпъква с контрастни жълти капачки на огледалата, които съвпадат с жълтите детайли на логото на Pandina отстрани.

Други новини, които може да ви заинтересуват