500 000-ят Fiat 500L слиза от производствената линия

500 000-ят Fiat 500L слиза от производствената линия

  • Юбилейният автомобил е двуцветен Fiat 500L Cross 1.6 MultiJet 120 HP в Sicilia Orange, с лъскав черен покрив.
  •  Пуснат в производство през 2012 г. и освежен през 2017 г., моделът е твърдо на върха на сегмента си в Европа от пет години и е абсолютен лидер в Италия и Испания.
  •  Като цяло, от 2017 г. насам Fiat 500L има пазарен дял от приблизително 22% в Европа, като надхвърля 52% в Италия. През януари 2018 г. продажбите в Европа са се увеличили с 5% в сравнение с предходната година.
  •  Идеален за съвременните семейства, Fiat 500L обхваща концепцията “Cool & Capable”, като комбинира легендарния стил 500 и функционалността на дизайна Made in Fiat.

Този ново постижение потвърждава успеха на модела от стартирането му през 2012 г. Достатъчно е да се каже, че моделът е твърдо на върха на своя сегмент в Европа от пет години и е абсолютен лидер в Италия и Испания. Освен това, отчитайки 2017 г. като цяло, Fiat 500L придоби пазарен дял от приблизително 22% в Европа, като надхвърли 52% в Италия. Новите Cross and City Cross, пуснати миналата година, които допълнително подчертаха индивидуалността на модела като кросовер, допринасят за тези отлични резултати.

Продажбите за първия месец на 2018 г. изглеждат също така положителни, като в Европа те са се увеличили с 5% на годищна база, докато в Италия пазарният дял е над 50% в сегмента си.

За да затвърди своето лидерство на пазара, Fiat 500L беше освежен през 2017 г. и сега е още по-просторен, по-технологичен и още по-изпълнен с индивидуалност. Той е идеалният автомобил за разнообразните потребности на съвременните семейства и перфектно обхваща концепцията “Cool & Capable”, като комбинира емблематичния стил 500 и функционалността на дизайна Made in Fiat.

Понастоящем гамата 500L включва три версии, всяка със своята собствена индивидуалност и специфично оборудване: 500L Cross със своя екстериор на кросоувър, 25 мм повече просвет и нов селектор на режимите; Urban, който е идеален за градския живот; и Wagon, който се предлага със седем места. Гамата се допълва от 500L City Cross, градския кросоувър за вълнуващи градски приключения, и новата специална серия 500L Mirror, оборудвана с технологията UconnectTM 7″ HD LIVE система с тъчскрийн, която е Apple CarPlay-ready и съвместива с Android AutoTM.

Не е случайно, че новият рекорд бе поставен в завода в Крагуевац, който беше изцяло реновиран специално за производството на  500L и бе отворен през април 2012, след три години интензивна работа и инвестиции от един милиард евро за подобряване на инфраструктурата, обновяване на сградите, създаване на нови прозводствени отдели и за инсталирането най-съвременните машини и производствени системи. Днес Крагуевац е един от най-модерните заводи на FCA в света.