Триста шестдесет и пет Панди посрещат Panda Waze – Това е рекорд!

Триста шестдесет и пет Панди посрещат Panda Waze – Това е рекорд!

25 юни 2018 г.

Триста шестдесет и пет Панди посрещат Panda Waze – Това е рекорд!

  • Събирането на Fiat Panda в Пандино побеждава всички рекорди и става най-голямата среща на Панда в света.
  • Почетният гост беше новият Panda Waze, първият градски автомобил, който гордо показва името на Waze и интегрира приложението за навигация Waze в приложението Panda Uconnect и е най-социално свързаната Panda някога.
  • Цветните екипажи на “Фиат Панда”, надхвърляйки досегашните рекорди, се срещнаха пред замъка Пандино и 200 автомобила изписаха думите “Panda Waze”.
  • Panda е най-продаваният градски автомобил в Европа за последните 14 години, без да има нито едно прекъсване, и е безспорен лидер в Италия.

Второто издание на “Panda a Pandino”, международното събиране на собственици на Панда от цяла Европа – от Германия, Белгия, Испания, Италия, Великобритания и Австрия – се проведе на 24 юни. Накратко, има Панда за всеки, всеки ден, за всички националности и всички възрасти, и 365 от тях се срещат в Пандино, счупвайки всички рекорди и правейки това най-голямото събиране на Панда в света.

Почетен гост на това второ издание беше новата Panda Waze, най-социално свързаната Панда някога, и по-скоро би могло удачно да се каже, че това събитие дойде като плод на социалните медии. Оригиналната идея започна като малко повече от шега през 2017 г., когато млада собственичка на Панда от южната част на Италия съобщи през Facebook намерението си да кара с приятелите си в малката им кола – популярно известна като Pandino на италиански – до града в северната част на страната със същото име. И така, от уста на уста, типично за социалните медийни канали, се случи и останалото. На 18 юни 2017 г., официалната дата на първото издание, повече от 200 минали и настоящи автомобили Fiat Panda се появиха от цяла Италия.

Екипажите се срещнаха пред замъка Пандино – забележителната ловна резиденция на семейство Визонти, която датира от средата на 1 300-те години – когато бе организирано събитие в събитието, и когато около 200 автомобила изписаха думите “Panda Waze” с помощта от цветни дъски за посрещане на новата Panda Waze. Оживеното шествие след това напусна замъка, за да се придвижи през няколко близки градчета и селца по маршрут от 27 километра: първо красивото село Gradella с отличителните си жълти боядисани къщи с червени тухли, а след това и Риволта д’Адда и Спино д’Адда.

Замъкът Пандино доминира местността, в която се намират местните продукти, почитани през вековете, като например сирената “Пандинела”, и е местонахождението на единственото училище за сирене “Пандино”, основано през 1954 г., с мандра, управлявана директно от училището. Районът има и силна автомобилна традиция: едва на няколко километра от замъка се намира очарователната Gradella, официално призната за една от най-красивите италиански села, толкова скъпа до сърцето на граф Аймо Маги (1903-1961), който е бил един от създателите на легендарната автомобилна надпревара Mille Miglia през 1927 г.

Успехът на Fiat Panda е изключителен сам по себе си. Моделът от 1980 г. насам уникално въплъщава един по-спонтанен, безгрижен подход към ежедневното шофиране. Забележително е, че от момента на първото пускане в експлоатация са произведени над 7,5 милиона. Някои от гордите участници в събитието бяха достатъчно специални, за да получат една от 11-те награди, предложени от организаторите. Наградите бяха връчени на най-добре оборудваната Panda, най-старата Panda в шоуто, на Panda, която е пристигнала от най-далече и на най-екстравагантните Panda. Постъпленията от “Panda a Pandino 2018” ще бъдат управлявани от Consulta dei Giovani, организацията, организираща събитието заедно с различни асоциации и с град Pandino, за преустройване на места за отдих за семейства с увреждания.

Panda Waze е първият градски автомобил, който гордо показва името Waze и интегрира приложението за навигация Waze в приложението Panda Uconnect. Освен че е най-социално свързаната Panda за всички времена, твърдо в съзвучие с истинското ядро ​​на мисията на модела на Fiat да реализира най-умните решения, които опростяват и подобряват живота зад волана, и да са достъпни за всички. В края на краищата, Fiat Panda винаги е поставяла технологични рекорди в сегмента си. Например, освен че е първият градски автомобил с 4WD (1983), Panda е и първият автомобил в своя сегмент, който спечели престижната титла “Колата на годината” (2004), а през същата година тя стана също и първата градска кола изкачила се на височина от 5 200 метра до базовия лагер на Еверест. Дългата поредица рекорди продължи през 2006 г., когато Fiat Panda стана първият градски автомобил, задвижван от природен газ, който да се произвежда масово. През 2013 г. тя пък е първата кола в своя клас, която въвежда функция “автономно градско спиране”. А днес това е първата градска кола, която гордо показва името Waze и интегрира функциите на приложението в своята система за инфоразвлекателни услуги.

Впечатляващ списък от постижения, отразени от еднакво впечатляващия търговски успех, за модел, който заедно с Fiat 500 е най-продаваният градски автомобил в Европа от 2003 г. насам. Това лидерство се потвърди и през първите четири месеца на 2018 г., когато Panda и Fiat 500 оглавиха сегментите си в Европа с пазарен дял от 29,1%. Автомобилът е твърдо първи в Италия (с пазарен дял от малко над 40%) и Гърция, и първите три места в Испания, Португалия и Австрия.
25 юни 2018