Пълната гама на Fiat презентирана на площадите на Торино под светлините на “Luci d’Artista”

Пълната гама на Fiat презентирана на площадите на Торино под светлините на “Luci d’Artista”

17 декември 2018

Пълната гама на Fiat презентирана на площадите на Торино под светлините на Luci dArtista

Моделната гама на Fiat се показва под светлините на Luci d’Artista, в една съвременна изложба за модерно изкуство на открито, която всяка година, от октомври до януари, осветява площадите и улиците на Торино, създавайки типична Коледна атмосфера. Автомобилите от гамата са снимани на впечатляващия фон на светлините, създадени от съвременни художници от цял свят.

На градския Площад Палацо ди Чита, “Tappeto Volante” (“Летящ килим”) от Даниел Бюрен изскача от двуцветния Брунело, напомнящ темата Цветовете на есента в Италия на Fiat 500 Collezione, второто специално издание на годината. 500 Collezione беше умело поставена под инсталация от стоманени кабели и червени, бели и сини кубчета, които приличат на килим, летящ сред въздуха. Впечатляваща по всяко време на деня и нощта, това е пример за това как изкуството може да се превърне в поразителен елемент от градската среда и как емблематичният Фиат може да се превърне в произведение на изкуството сам по себе си. Към Fiat 500 се присъединиха в същата инсталация и новата 500X, новата 500L и 124 Spider, всичко това в лабиринт от цветове и ракурси, за да добавят специален празничен оттенък към този древен площад.

Версията Cortina Grey на новото специално издание на Fiat 500 Collezione блести под „Giardino Barocco Verticale“ (Отвесна барокова градина) във Via Alfieri. Светлините осветяват стените и пода и образуват двойно коледно дърво, създаващо очарователна атмосфера, почти като модно шоу, перфектно в унисон с ДНК-то на модела.

“Vento solare” на Луиджи Нерво (Слънчев вятър) в Piazzetta Mollino, изработен от парчета светлина и небе, които чрез техните кръгови движения изобразяват слънцето и неговите лъчи, е мястото, избрано презентиране на емблематичния Fiat 500 и Fiat Panda, най-продаваните градски автомобили в Европа.

“Любовна разлика” на Микеланджело Пистолето е светлинната инсталация на Пиаца дела Република, която служи като фон за снимките от гамата Фиат. Послания за мир за множеството хора, които споделят това мултикултурно и многоцветно пространство. Не е изненадващо, че колоритните автомобили от гамата на Fiat, продавани в много страни по света и ужасяваш брой от широк спектър разнообразни клиенти, бяха тук съвсем у дома си.

Послание на мира, преведено на много езици, на същите езици, които се говорят от Фиат по целия свят.

 

Торино, 17 декември 2018 г.