Новият Fiat 500X поставя Торино в светлината на прожекторите

Новият Fiat 500X поставя Торино в светлината на прожекторите

11 септември 2018

Новият Fiat 500X поставя Торино в светлината на прожекторите

 

  • Медийната кампания включваше 200 журналисти от 20 държави, разделени на 5 групи, с пропътувани общо над 12 000 километра.
  • Събитието разкрива градския и кросоувърен дух на новия модел, произведен в пълна взаимно свързана гама, богата на технологично съдържание и с новите двигатели “FireFly” Turbo.
  • През цялата седмица флотилия от 25 автомобила в новата трицветна одежда от Perla White, Italia Blue и цветовете металик Techno Green донесоха своите живи цветове на емблематичния площад Carlo Emanuele II.
  • Същите стартови цветове са показани и на автомобилите в стационарния шоурум на Mole Antonelliana във версиите Urban, Cross и City Cross.
  • Специалният сайт special site със снимки и видеоклипове на мултимедийното устройство е онлайн.

 

Медийната кампания, която току-що приключи, донесе за цяла седмица на град Торино специално внимание, което даде възможност да опознаете новия Fiat 500X чрез едно вълнуващо тестово шофиране. В сърцето на събитието бяха едни от най-емблематичните места в Италия, символ на Торино: Националният музей на киното, който се помещава в Mole Antonelliana, които са се извисявали над столицата на Пиемонт повече от век.
От неделя, 2 септември, всяка вечер, започвайки от падането на мрака, куполът на сградата се осветява с логото на “Fiat” и “New 500X”. Тази демонстрация на уважение, която накара много жители на Торино да заснемат забележителността от улиците на центъра на града и която олицетворява осезаем знак за дълбоката връзка, която обединява Торино, марката Fiat и най-добрите филмови традиции от началото на 20-ти век. Различни автомобили Fiat са били “актьори” за известни режисьори през годините с невероятна непрекъснатост, доказваща статута на автомобилите на Fiat като истинско национално наследство, достигайки далеч извън границите на самия автомобилен свят.

 

През 1957 г. например Фелини избра 1100 B и 600 Trasformabile за “Нощите на Калабрия”, а почти петдесет години по-късно самият 500X участва в блокбъстъра на Бен Стилър “Zoolander 2”. А кой може да забрави множеството места в град Торино, използвани като сцени от редица фантастични филми? Например, Piazza Castello участва в “Хана и нейните сестри” на Уди Алън, докато Piazza CLN предостави фона за кошмарните сцени на Dario Argento. Повече от 1 500-те филма, включително документални филми и рекламни видеоклипове, произведени от Фиат от 1911 до наши дни, също имат голяма артистична стойност.
Най-новата глава в партньорството на Фиат със света на киното е възхитителният кратък филм, вдъхновен от култовия филм “Back to the Future”* със специален гостуващ актьор Кристофър Лойд. Тя илюстрира, в перфектен 500 стил, всички нововъведения на New 500X. Този филм е натрупал повече от 36 милиона гледания в рамките на няколко дни – осезаем знак за очакването и интереса, предизвиквани от новия 500X. Филмът е достъпна мечта, прехвърлена между миналото и бъдещето, и е перфектна интерпретация на различните епохи. Тези концепции не само описват много ефективно седмата форма на изкуството, но и капсулират духа, който е вдъхновил Fiat 500 от самото му раждане до раждането на цялото му семейство, което сега е по-пълно от всякога.

 

Семейство, което продължава да се разширява с нови функции, като напр. дебюта на New 500X на най-новите FireFly Turbo 1.0 и FireFly Turbo 1.3 двигатели. Въведени за първи път на модел на Fiat, двата двигателя представляват още едно потвърждение на инженерното върховенство на Групата. Както подсказва и наименованието им, новите двигатели FireFly Turbo са най-компактният и чист източник на захранване, който понастоящем е монтиран на автомобилите Fiat. Освен множеството технологични нововъведения, New 500X се отличава и с напълно освежена гама, с два вида купета и три нива на оборудване – Urban, City Cross и Cross. Системата за разпознаване на пътни знаци, помощника за скоростта и системата Lane Assist са стандартни за всички версии, като гарантират ненадмината безопасност и помощ зад волана.

 

Също толкова вълнуващо е когато преминем от сребърния екран към седалката на шофьора: за да покаже технологичните новости на New 500X, марката Fiat излезе с тестово шофиране от около 60 километра, включително центъра на Торино и хълмовете, които го обграждат. Гостите на медийното шоу тръгнаха от изящния площад Carlo Emanuele II и се насочиха към Villa della Regina с нейните невероятни гледки. Оттам те се изкачиха на над 700 метра през Colle della Maddalena до Faro della Vittoria, бронзовата скулптурна група на нейния връх, изработена от скулптора Едоардо Рубино по поръчка на сенатор Джовани Аниели през 1928 г. Новите автомобили 500X след това продължиха по тестовото трасе като поеха по криволичещия селски път до малкото градче Кабиано, където се включиха към магистралата, преди да приключат пътуването си край наскоро възстановената кралска ловна хижа в Stupinigi и да се върнат в центъра на Торино. Това беше идеален начин за тестване на потенциала на различните системи за подпомагане на шофирането, които се предлагат на новия кросоувър на Fiat, които правят всяко пътуване удобно, безопасно и приятно преживяване.   Новият 500X е призван да наследи успеха на италианския кросоувър, който стартира през 2014 г., и е лидер в Италия от старта си, един от топ 5 в Европа, и е автомобил Fiat с най-голям потенциал на привличане. За да отговори на това предизвикателство, новият 500X е замислен като кола, способна да пътува във времето, съчетавайки консолидирана, успешна традиция, вкоренена в историята на марката, с нови технологии, които идват “направо” от бъдещето. Една мечтана кола, създадена от въображението на филмопроизводителя? Не: реалност, готова за пътуване по пътищата в цяла Европа. И както се казва в късометражния филм, “Усещане за утре. Днес”.

* “Back to the Future” е търговска марка и авторски права на Universal Studios и U-Drive Joint Venture. Лицензирани от Universal Studios. Всички права запазени.

Торино, 11 септември 2018 г

New Fiat 500X