Новият Fiat 500X: назад към бъдещето – с нови двигатели и нови технологии

Новият Fiat 500X: назад към бъдещето – с нови двигатели и нови технологии

27 август 2018 г.
Новият Fiat 500X: назад към бъдещето с нови двигатели и нови технологии

  • Италианският кросоувър на Fiat има изцяло нов вид, технология и двигатели.
  • Освежен външен вид с Full-LED фарове и нов интериор в най-добрия стил на 500.
  • Бензиновите двигатели от следващо поколение с три и четири цилиндъра са с до 20% по-икономични от бензиновите двигатели и с 20% по-тихи от турбо-дизеловите си аналози, осигурявайки същите показатели.
  • Системата за разпознаване на пътни знаци, Speed ​​Advisor и Lane Assist са стандартни за всички версии, за ненадмината безопасност и помощ зад волана.
  • Най-новата дума в свързаността с Uconnect 7 “HD LIVE сензорен екран, гарантираща пълна интеграция със смартфона благодарение на функциите Apple CarPlay и Android AutoTM.
  • Изцяло нова гама с две каросерии и три нива на оборудване – Urban, City Cross и Cross.
  • Кратък филм от две минути и половина, вдъхновен от култовия филм “Back to the Future” * и представящ New 500X в оригинален, забавен стил, е в ефир от днес и може да се види на този link.
  • Моделът е лидер в Италия в своя сегмент и постоянно е сред петте най-добре продавани коли в своята категория в Европа от 2016 г. насам.

 

Fiat 500X, италианският кросоувър, е обновен отвътре и отвън с нов вид и нови технологии, за да задоволи и най-новите нужди в света на мобилността в един бързо развиващ се сегмент, в който 500X вече е начело в Италия и в Европа, където се е утвърдил като един от петте най-добре продавани модела в своя сегмент от 2016 г. насам. Новият 500X има изцяло освежен външен вид с нови светодиодни клъстери и Full-LED светодиодни фарове, както и обновени интериори, които още повече подчертават неговата уникална 500 идентичност, като същевременно осигуряват по-голяма функционалност и комфорт. Освен това, новият модел предлага за първи път на Fiat изцяло ново семейство от три и четирицилиндрови двигатели, които гарантират удовлетворението от шофирането и до 20% по-добра горивна ефективност в сравнение с предишните бензинови двигатели, като същевременно са с 20% по-тихи от техните турбо дизелови аналози. Изживяването при шофиране е повече от всякога приятно, комфортно и безопасно, осигурено с новите системи за шофиране, предлагани като стандартно оборудване за всички версии. Системата за автоматично разпознаване на пътни знаци в съчетание със Speed ​​Advisor позволява на водачите да избягват нарушаване на ограниченията на скоростта чрез спазване от автомобила, с едно щракване, на разрешената скорост, използвайки информацията, която той чете от пътните знаци по протежение на пътя, докато стандартната система Lane Assist предупреждава за излизане.

 

По случай пускането на новия 500X, Фиат направи прекрасен двуминутен кратък филм, вдъхновен от култовия филм “Back to the Future” *, който заздравява връзката между марката и света на киното. Тази връзка достигна кулминацията си миналата година със специалния видеоклип “Ще се видим в бъдеще”, създаден, за да отпразнуваме 60-ия рожден ден на Fiat 500, и който е с участието на Adrien Brody, носител на Оскар. Новият филм се основава на концепцията за едно вълнуващо пътешествие във времето, в което млада двойка го започва през 60-те години на борда на Fiat 600 от този период и е катапултирана в настоящето на волана на New 500X. Краткият филм завършва със специална поява на американския актьор Christopher Lloyd, в ролята на един полицай, който сигнализира края на пътуването във времето с многозначително намигване.
* Back to the Future е търговска марка и авторски права на Universal Studios и U-Drive Joint Venture. Лицензирани от Universal Studios. Всички права запазени.

 

Освежен дизайн, за функционалност и индивидуалност в стил “истински 500” Безспорен израз на най-добрия дизайн на Fiat, новият 500X се превърна в още по-модерен и функционален, оборудван с нови функции, предназначени да осигурят комфорт и безопасност, с внимание към детайлите и в типичния за 500семеен стил. Най-интересните нови функции включват нови светодиодни клъстери. Новите дневни светлини и LED задните светлинни клъстери са стандартни и предават още по-модерен външен вид, перфектно съобразен с най-новите елементи на стил, въведени в семейството 500. На разположение са и новите фарове с Full Led технология, създадени в партньорство с Magneti Marelli, които в допълнение към невероятния 500 стил осигуряват по-мощно осветление, което е с 20% по-ярко от технологията Xenon, предлагана на предишния модел. Видимостта се подобрява значително и консумира пет пъти по-малко енергия от традиционните халогенни светлини. Не на последно място, те намаляват умората от очите, благодарение на дневната светлина, и покриват по-широка зона на видимост: при скорост от 90 км / ч например, препятствията се забелязват до четири секунди по-рано – което е 100 метра – отколкото със стандартните халогенни модули.
И накрая, една от основните характеристики на автомобила е стилното високотехнологично LED обозначение около модула, който дава на предната част на New 500X ясна, отличителна визуална идентичност. Да не говорим за задните светлинни клъстери със светодиоди, за да ги направим още по-индивидуални и разпознаваеми, както и да увеличим видимостта му и по този начин безопасността на пътя.

 

Новата версия на Urban се отличава с изцяло нов дизайн на предната и задната броня, докато Cross и City Cross имат предпазни поли с нов вид, за да потвърдят своята дръзка идентичност. Новият дизайн на екстериора отново затвърждава двете личности на модела – градската, за да се справя с градския трафик спокойно, с любезното съдействие на компактните си размери и повишената позиция на шофьора, и още един Cross за поемане на извънградски приключения, оборудван и с 4WD. Гой е компактен отвън и просторен отвътре, с обширната и вдъхваща сигурност кабина, украсена с широката употреба на висококачествени материали, висококачествено покритие и удобни отделения за съхранение. Комфортен интериор, в несравним италиански стил, с избор от седем различни интериора – създадени чрез комбиниране на различни видове тъкани, кожа, покрития и цветове – широка гама от седалки и просторен багажник. Една от най-големите нововъведения е изцяло редизайнваното командно табло, включващо нов инструментален куп с графики, които сега са още по-лесни за четене, заедно с нов волан, който е оформен така, че да осигури по-добро позициониране на ръцете на водача и перфектно захващане, кожени тапицерии и радиоуправление, за да осигурят безопасно шофиране по всяко време. Ергономичното оформление на кабината допринася за комфортно и спокойно преживяване, също и в резултат на леснодостъпните механизми за управление, позицията на лоста за скоростите и удобния преден подлакътник. Инструменталният панел поддържа подреждането си в три кръгли елемента, в най-добрия стил 500, като перфектна комбинация от класическо ретро и модерна технология. Два аналогови клавиатури с скоростомер и тахометри са разположени отстрани, а 3,5″ реконфигуриращият се TFT дисплей в средата осигурява ключова информация за водача по прост и ясен начин.

 

Следващо поколение бензинови двигатели с показатели в горния сегмент на категорията Новият 500X е първият модел на Fiat, който се вписва в иновативната фамилия турбо двигатели, създадена да постигне най-добрия за клиентите баланс между водачески възможности и удовлетвореността от най-добрите турбодизелови двигатели (като същевременно са и с 20% по-тихи), и които гарантират 20% по-добра горивна икономичност в сравнение с предишните бензинови двигатели.
Съвместими с Euro 6 / D-TEMP и снабден с филтър за твърди частици за бензин (GPF), новите турбо двигатели са резултат от над 75 000 часа виртуални тестове, 60 000 часа реални стендови тестове и 5 млн. км в пътища по целия свят, за да се потвърдят тяхната издръжливост и надеждност.
Разработен на база модулна структура с 0.33 литров цилиндър, новият турбо бензинов двигател включва трицилиндров 1-литров двигател, който доставя 120 к.с. и 190 Нм пиков въртящ момент, съчетан с шестстепенна ръчна трансмисия и предноколесно задвижване, и четирицилиндров 1.3-литров двигател със 150 к.с. и 270 Нм въртящ момент, комбиниран в този случай с шестстепенна DCT двойно-съединителна автоматична скоростна кутия и задвижване на предните колела. Специфичната архитектура на новите бензинови двигатели гарантира ефективност, модулност, висока степен на стандартизация на компонентите и производствените процеси, гъвкавост и откритост към бъдещите промени. Новите двигатели са изработени изцяло от алуминиева сплав, осигуряваща ненадмината лекота (трицилиндровата версия тежи едва 93 кг), докато цилиндърът, разработен в партньорство с Teksid, е отлят от алуминиева сплав под високо налягане, и осигурява архитектура за най-добрата комбинация от динамичност, тегло и структурни постижения.
Използването на много иновативни технически характеристики допринася за подобряване на производителността и максимален комфорт при шофиране, като напр. директното впръскване на горивото, за да се постигне максимална обемна ефективност, и ниско инерционен турбокомпресор, управляван от електрически задвижващ регулатор за управление на изгорелите газове, комбиниран с компресорен модул за свръхналягане с водно охлаждане и разположен директно в изпускателния колектор, като всичко това осигурява отлична реакция при преходни режими и много рязко ускорение.

 

Друга новост в новите Turbo двигатели е въвеждането на третото поколение на изключителната MultiAir технология (наречена MultiAir III), която допълнително оптимизира ефективността на горене чрез непрекъснато управление на момента и времето на отварянето на всмукателния клапан: благодарение на специфичните профили на извивките на всмукателни и изпускателните вентили, това подобрява ефективността при ниско натоварване чрез рециклиране на отработените газове чрез предварително отваряне на всмукателните вентили. Когато пък се изисква по-голяма мощност, технологията MultiAir III намалява реалното съотношение на компресията, като забавя затварянето на клапана, контролира детонациите и значително подобрява горивната ефективност дори при най-високи натоварвания.
Не на последно място, новата гама бензинови двигатели 500X се допълва от надеждния 110 к.с. 1.6 E-Torq, комбиниран с ръчна трансмисия и задвижване на предните колела, който сега е допълнително подобрен, за да отговаря на стандарта за намаляване на замърсяването Euro 6 / D-TEMP.

 

Трите MultiJet II Turbo Diesel двигатели с Stop & Start също са модернизирани и вече са съвместими с Euro 6 / D-TEMP Новият 500X може да бъде оборудван с трите турбо дизелови двигателя с MultiJet II – технология, разработена и патентована от FCA – вече модернизирана с SCR (Selective Catalytic Reduction), за да отговаря на стандарта Euro 6 / D-TEMP.
Има налични три работни обема: 1,3, 1,6 и 2,0 литра. По-специално, двигателят с мощност 95 к.с. 1.3 MultiJet II се комбинира с ръчна скоростна кутия и задвижване на предните колела, турбо дизелът с мощност 120 к.с. 1.6 MultiJet II може да бъде съчетан с шестстепенна ръчна или автоматична DCT трансмисия с двойни съединители, а този с мощност 150 HP 2.0 MultiJet II има деветстепенна автоматична скоростна кутия и задвижване на четирите колела. За да се постигне максимална ефективност, всички дизелови двигатели разполагат с нова система, която комбинира SCR с впръскване на AdBlue* за намаляване на емисиите на азот (NOx) и с DPF (филтър за частици на дизелови частици), за да улавят и намаляват PM (прахови частици). Това означава, че двигателят постига най-високото ниво на екологично съответствие, предлагано на пазара днес за дизелови системи, без да се компрометира производителността. Кривите на мощността и въртящия момент потвърждават отличното качество на фамилията MultiJet II, което гарантира оптималния въртящ момент при ниски обороти в тази последна конфигурация. 1.3-литровият MultiJet II доставя 95 к.с. и въртящ момент не по-малък от 200 Нм при 1500 об / мин, докато 1.6-литровият MultiJet II осигурява 120 к.с. и максимален въртящ момент от 320 Нм само при 1.750 об / мин, а 2.0 MultiJet II 150 к.с. и максимален въртящ момент от внушителните 350 Нм при 1500 оборота в минута.

 * AdBlue® е разтвор на 32.5% карбамид с висока чистота и 67.5% деминерализирана вода.

 

Спокойствие и безопасност зад волана с най-иновативните системи за подпомагане на шофирането В допълнение към стила, богатото съдържание и забележителния комфорт, New 500X отговаря на нуждите на клиентите, които искат системи за подпомагане на шофирането и свързаност, предлагайки вълнуващо, комфортно и безопасно шофиране. Интересното е, че две нови системи се предлагат като стандартно оборудване във всички версии. Те са „Разпознаване на пътните знаци“, което чете пътни знаци и „Съветник за скоростта“, което позволява на водачите да адаптират скоростта на движение към знаците, които са разположени по пътя, с цел да се предотврати нарушения на ограниченията на скоростта. „Lane Assist“ е автоматична система за предупреждение за излитане от лентата и също е стандартна, а допълнителното оборудване включва Blind Spot Alert, Safety Distance Manager (ACC), което адаптира скоростта на автомобила към скоростта на трафика и към разстоянието до предното превозно средство, като това е в допълнение към „Автономната аварийна спирачка“.

 

Новата „Система за разпознаване на пътните знаци“ се състои от камера, монтирана от вътрешната страна на предното стъкло, която проследява ограниченията за скоростта на пътните знаци по протежение на пътя. Получените данни се изпращат в реално време на дисплея на командното табло, като предупреждават водача за ограниченията, които трябва да бъдат спазени.
„Съветник за скоростта“: това е нова функция на ограничаване и контрол на скоростта, която, когато е активирана чрез едно просто кликване, адаптира скоростта на автомобила към ограничението на скоростта. По-подробно, разпознаването на пътни знаци указва текущата граница на скоростта, а иновативният Speed ​​​​Advisor намалява скоростта просто и бързо – в полза на безопасността. Накратко, това е безценен спътник при пътуване.
„Lane Assist“ е системата за предупреждение при излизане от лентата, която използва оптичния сензор на камерата, за да идентифицира позицията на автомобила по отношение на маркировката на лентата на пътната повърхност. Ако колата напусне платното, идентифицирано от системата като промяна в траекторията без активиране на пътепоказателите, системата задейства визуална аларма и прилага допълнителен въртящ момент към волана, за да се противодейства на непредвидената промяна на лентата. Lane Assist работи при скорости между 60 и 180 км/ч и може да бъде активирана от водача.
„Системата за безопасна дистанция“ може да бъде активирана за автоматично намаляване на зададената скорост, когато автомобилът се приближава към предното превозно средство в същата лента или когато друго превозно средство се приближава към вашата лента. Системата за безопасна дистанция се връща към зададената скорост тогава, когато автомобилът отпред ускори или се придвижи в друга лента. Тя също така поддържа автомобила на такава дистанция от предното превозно средство, каквато е зададена от водача. Системата работи при скорост над 30 km / h.

 

„Системата за Автономно за аварийно спиране“, налична в New 500X, може да разпознава препятствията по пътя на автомобила и да спира автоматично, ако водачът не предприеме действия за предотвратяване на сблъсък. Асистираната спирачна система има три функции: Автономна аварийна спирачка, Предварително зареждане и Помощ при спиране. Първата от тях, при отчитане на намеренията на водача и като го оставя в пълен контрол над автомобила, прилага аварийно спиране след внимателна оценка на положението и скоростта на препятствията, скоростта на превозното средство, страничното ускорение, ъгъла на завиване и приложеното налягане върху педала на газта (и всички промени в тази стойност). Системата за предварително пълнене презарежда спирачната система, за да осигури по-бърза реакция както при задействане на автономна аварийна спирачка, така и при прилагане на спирачките от водача. И накрая – спирачният асистент разпознава аварийните ситуации и модифицира отговора на спирачния педал за още по-бързо спиране при условия, когато това е от решаващо значение.
Автоматичните фарове с функция Adaptive-High Beam се включват и изключват автоматично в зависимост от външните нива на осветление и могат да бъдат оборудвани с функцията Adaptive-High Beam, която превключва светлините в дълги светлини при пресичане с друго превозно средство.
Системите “Blind Spot Alert” и “Rear Cross-Detection” използват радарни сензори за подпомагане на шофьорите по време на смяна на лентите и при изпреварване или когато са изпреварвани от автомобилите извън полето на видимост. Системата Blind Spot Alert предупреждава шофьора за превозни средства в „сляпото петно“ чрез осветяване на икони на външните огледала и звуков сигнал. Когато се завива излизайки от място за паркиране, системата Rear Cross-Detection сигнализира на водача в случай, че идентифицира превозни средства приближаващи отзад от която и да е посока.
Системите „Sensor Rain“ и „Twilight“ включват инфрачервен сензор зад вътрешното огледало за обратно виждане, който непрекъснато изпраща инфрачервени лъчи върху предното стъкло за откриване на дъждовните капки. Ако се установи дъжд, системата автоматично активира чистачките на предното стъкло. По подобен начин – при ниски външни нива на светлината, сензорът за здрач автоматично включва фаровете за да подобри видимостта и безопасността.
Чрез „Камерата за задно виждане“ системата Uconnect осигурява широк ъгъл на видимост на зоната непосредствено зад автомобила, позволявайки на водача да се движи назад лесно и с най-голяма сигурност. Тя съдържа мрежа от динамични линии, които да се използват за ориентиране при паркиране в тесни пространства и малки участъци.

 

С безключовата функция Keyless Entry & Keyless Go, когато водачът се приближи до колата и дръпне дръжката на вратата, контролният модул Keyless Entry & Keyless Go проверява дали ключът е в близост, разпознава кодираните кодове, предавани чрез радио честота, и отключва вратата. Всичко, което трябва да направите, е да седнете на волана и да стартирате двигателя, като просто натиснете бутона на таблото. Тази система е изключително удобна, особено ако ключът е в джоба или чантата, а ръцете на шофьора вече са заети с други чанти или предмети.
„Активното огледало за обратно виждане“ е огледало срещу отблясъци, което след активирането на функцията чрез предоставения бутон, автоматично намалява отблясъците от светлина, идваща от зад автомобила.

 

Най-съвременната свързаност е осигурена от Uconnect 7 “HD LIVE сензорен екран, с интегрираност на Apple CarPlay и съвместимост с Android AutoTM. Създаването на най-умните решения, които опростяват и подобряват живота зад волана, достъпни за всички, са в основата на мисията на марката Fiat. Това се осъществява в сензорен екран UconnectTM 7″ HD LIVE, който е последната дума в свързаността чрез интеграцията на Apple CarPlay и съвместимостта с Android AutoTM. Тя е създадена за клиенти, които са много заинтересовани от свързаността и последните тенденции в областта на инфотейнмънта. Иновативният Mopar® Connect, който съчетава услуги за дистанционно подпомагане и контролни функции, гарантиращи спокойствие на пътя и постоянен контрол чрез смартфон, също така е на разположение при поискване.
Системата UconnectTM 7″ HD LIVE system, следващото поколение UconnectTM система с 7-инчов сензорен екран с висока разделителна способност, Bluetooth интерфейс за свободни ръце, аудио поток, четец на текст и разпознаване на глас, Aux и USB портове с интегриране към iPod и контроли върху волана се предлага като стандартно оборудване. По желание на клиента се предлагат камера за задното паркиране и нова интегрирана навигационна система TomTom 3D. Освен това, потребителите винаги ще бъдат свързани с услугите на UconnectTM LIVE. След изтеглянето на безплатно приложение UconnectTM LIVE от App Store или Google Play Store към смартфоните си, те могат напълно да се възползват от предимствата на UconnectTM LIVE, което включва поточно предаване на музика с Deezer и TuneIn, новини от Reuters и свързана навигация с TomTom LIVE и поддържа връзка с приятели чрез Facebook Check-in и Twitter. И накрая, eco: Drive и моята: Кола гарантират, че клиентите могат да следят своя стил на шофиране, за да подобрят икономичността и текущите разходи за колата си, независимо къде искат да пътуват.

 

Функциите Apple CarPlay and Android AutoTM: най-специалната особеност на системата UconnectTM е интегрирането на Apple CarPlay – най-умният и сигурен начин да използвате iPhone по време на шофиране – и съвместимост с Android AutoTM, за да се насладите на всички функции на Google.
Apple CarPlay показва пътни направления, оптимизирани според условията на трафика, и може да се използва за осъществяване на телефонни разговори, изпращане и получаване на съобщения и възпроизвеждане на музика, като същевременно остава фокусиран върху пътя. Просто свържете своя iPhone и карайте.
Apple CarPlay работи и с други приложения на вашия iPhone, като любимите ви аудио, съобщения и гласови приложения. CarPlay разполага с гласов контрол Siri voice control и е специално проектиран за разнообразни сценарии на шофиране.
Системата е съвместима и с Android AutoTM, за да продължат клиентите изживяванията си и в автомобила чрез “проектиране” на приложения и услуги на централния дисплей и е предназначена да прави извличането на информация по време на шофиране лесно и безопасно. Водачът може да използва Google MapsTM, за да получи указания за маршрути и да има лесен достъп до музика, мултимедийно съдържание и любимите си приложения за съобщения. Лесното и непосредствено взаимодействие с устройствата гарантира удобството за поддържане на една и съща операционна система дори и в колата, за постоянно свързано и безопасно шофиране и означава високо качество на живот на борда, както и подобрена ергономичност. Когато смартфон с Android е свързан към автомобила или към съвместимата стерео система, приложенията Android Auto се показват на дисплея на автомобила. За да научите повече за съвместим с Android Auto, посетете support.google.com/androidauto.

Android Auto, Google Play и Google Карти са търговски марки на Google LLC. Apple CarPlay е регистрирана търговска марка на Apple Inc.

 

Услугите Mopar® Connect services отговарят на необходимостите на цифровата ера за обмен и наблюдение на огромно количество данни в реално време, използвайки свързани устройства и удобни за потребителя интерфейси.
Mopar® Connect следва този принцип и предлага множество допълнителни услуги, които клиентите могат да управляват, като използват приложението Uconnect LIVE. Най-интересното е спасяването на пътя, помощ при злополука и възможността за дистанционно управление на функцията за заключване и отключване на вратата. Другите функции включват локализиране на автомобила в случай на кражба, изпращане на сигнал, ако е превишена определена скорост или ако автомобилът напусне предварително определена зона на картата.
И накрая, Mopar® Connect показва позицията на паркирания автомобил и може да се използва информация за неговото състояние и показатели (ниво на горивото, зареждане на акумулатора, налягане в гумите).
Mopar® Connect е интегриран с услугите, свързани с Uconnect LIVE (my: Car, eco: Drive и TomTom LIVE). Те се допълват от две нови услуги: my: Assistant and my: Remote Control. Например, с моя: Асистент, в случай на пътнотранспортно произшествие, Mopar® Connect открива аварийна ситуация и извиква оператор, който ще ви помогне да активирате спасяването. Подобна процедура се прилага и при кражба: устройството установява, че автомобилът се движи без ключ за запалването, активира съдействие и изпраща данните за автомобила в Центъра за операции.

 

Пълна гама възможности за всички мобилни нужди Гамата обхваща три версии за основните пазари на региона на Европа, Близкия изток и Африка, а именно New 500X Urban, най-градската интерпретация на модела Fiat; новият 500X градски кросоувър, за да се гарантира освобождаване от ежедневния трафик, и новият 500X Cross, най-високото ниво на оборудване за отправяне към вълнуващи извънградски приключения, дори на снежни или черни пътища.
Офертата се състои от шест двигателя, две опции за задвижване (предни или четириколесни) и четири трансмисии (петстепенна ръчна, шестстепенна ръчна, шестстепенна DTC автоматична и деветстепенна автоматична).
Клиентите имат избор от 14 различни цвята: освен новите трицветни Pearl White и новите метализирани Italia Blue и Techno Green, асортиментът включва и металиците Jeans Blue, Venezia Blue, Argento Gray и Moda Gray, пастелът Gelato White, Кино черно, Капучино бежово и Страстно червено, матовите нюанси “Мат Джейнс Блу” и „Мат Алпи Грийн“, както и изключителния Amore Red. Предложението се завършва със седем различни дизайна на колелата (16 “, 17” и 18 “) и седем възможни дизайна на вътрешни конфигурации. По-подробно, гамата New 500X започва от нивото Urban Trim, което е отлична алтернатива на автомобилите от сегмента C, които предлагат най-добро съотношение цена / качество по отношение на оборудването. Достатъчно е да се каже, че стандартното оборудване на най-голямата градска версия включва LED DRL и задни светлини, нов Техно кожен волан, нов панел за инструменти с монохромен 3.5-инчов TFT и двоен USB порт, ръчен контрол на климата, круиз контрол, електрическа ръчна спирачка и 60/40 разделени задни седалки. Комплектът се допълва от системите за подпомагане на шофирането, както и системата Lane Assist, 6 въздушни възглавници (предни, прозоречни и странични) и ESC (Electronic Stability Control).

 

Втората интерпретация на New 500X е City Cross, който се отличава със своята преработена предна престилка и специфична броня. Освен това, външният вид е допълнително подобрен от 16″ алуминиеви джанти, сатинирани хромирани елементи и външни огледала в цвета на каросерията. Също стандартни са предните фарове за мъгла, таблото за автомобили и вградена Apple Car Play и съвместимоата с Android Auto 7″ Uconnect система с цифрово радио DAB. Третата и последна интерпретация на модела е новият New 500X Cross, най-високата версия, включваща 17-инчови джанти, покривни ролбарове и тонирани стъкла, в допълнение към специфичното офроуд оборудване на предишната версия. Нивото на оборудване включва 7 “Uconnect със сателитна навигация, интегрирането на Apple CarPlay и съвместимостта с Android Auto. Също така стандартните са автоматичният климатичен контрол, сензорите за паркиране назад, задната камера и сензорът за здрач.
Не на последно място, с многото специфични пакети, клиентите могат да направят колите си още по-индивидуални, и да реализират големи спестявания чрез единична пакетна покупка на множеството отделни опции.

 

Финансови пакети на FCA Bank за новия 500X FCA Bank, автомобилната компания Fiat Chrysler Automobiles и банката Crédit Agricole Consumer Finance, подкрепят продажбите на марката Fiat, като предлага постоянно актуализирани финансови решения, за да осигурят възможно най-добрите възможности и преживявания за всички свои клиенти.
Днес, за да отговори на различните нужди на купувачите на Новия Фиат 500X, FCA Bank предлага пълен набор от финансови пакети, съчетани със застрахователни услуги, по-специално решения за лизинг и PCP (Лична договорна покупка), които предлагат достъпни месечни разходи и три варианта в края на договора: запазвате колата, връщате я или подновявате с нова.
За пускането на новата 500X, FCA Bank въвежда новаторски вариант за клиентите си, като свързва все повече и повече техните месечни разходи с пропътувания пробег в ежедневието им. Всъщност по време на покупката клиентите ще могат да избират най-подходящия за своите индивидуални шофьорски навици пакет за километри. Месечните разходи следователно ще варират в зависимост от избрания пробег, със същата свобода на избор в края на договора: те могат да запазят, върнат или подновят превозното средство. С FCA Bank, клиентите, чийто пробег е нисък, ще се възползват от пакет, който отразява действителното им използване на автомобила.
Всички решения на FCA Bank се предлагат не само на частни клиенти, но и на компании и професионалисти. В допълнение, клиентите могат да намерят наемане на покупко-продажба на дребно и дългосрочни пакети за наем, чрез Leasys, за безпроблемно шофиране. Освен това FCA Bank предлага богат набор от застрахователни продукти, всички налични в пакета с договора за финансиране: услуги за лична защита – като застраховка “Кредитна защита”, която гарантира изплащане на част от финансирането в случай на непредвидими обстоятелства, като например загуба на работа – и услуги за защита на превозното средство.
Описаните финансови и застрахователни решения са достъпни на някои европейски пазари, където функционират компаниите от групата FCA Group: всички общи рамки са изключително гъвкави, като целта е да се създаде безпроблемна съвместимост с местните нужди.

500X
Fiat
Нов