Новият 500L S-Design – спортни емоции в стила на младите семейства

Новият 500L S-Design – спортни емоции в стила на младите семейства

19 септември 2018

Новият 500L SDesign – спортни емоции в стила на младите семейства

 

  • Специалното издание 500L е последната добавка към фамилията Fiat S-Design, която вече включва 500X, 5-вратите Tipo и 124 Spider.
  • Посветен на младата градска публика, специалното издание S-Design 500L подчертава динамиката на модела Fiat под мотото “Готин & Способен”.
  • Създаден на базата на версията Cross, новата кросоувър 500L S-Design се отличава с повишена позиция, спортен облик, изключителна матова бронзова боя и гланциран черен покрив, в допълнение към завършващите акценти Myron, двуцветните 17-инчови лети джанти и специалните спортни интериори.
  • Най-модерната свързаност чрез сензорния екран UconnectTM 7″ HD LIVE, който осигурява пълна интеграция на смартфони благодарение на функционалностите Apple CarPlay и Android AutoTM.
  • Налични са високоефективни бензинови и дизелови двигатели, всичките съвместими с Euro 6/D.
  • 500L S-Design има за цел консолидирането на успеха на модела, който за първи път стартира през 2012 г. и който е твърдо на върха на своя сегмент за повече от пет години и е абсолютен лидер в Италия

 

Градска спортност и отличителен стил. Ето че тук идва Fiat 500L S-Design, новото специално издание, което изследва един нов начин да бъдеш “Cool & Capable” и допълва семейството S-Design, за да изрази незабавно завладяваща изключителност, динамика и персоналност.
Създаден на основата на версията Cross, кросоувър интерпретацията на 500L е проектирана за да избяга от рутината на ежедневието и да се отличава с ненадминат спортен външен вид и пълно стандартно оборудване. Безусловно придържайки се към емблематичната природа на Fiat 500, новият 500L S-Design е идеалният отговор за млади, модерни семейства, особено за тези, които искат да бъдат динамични и да останат постоянно свързани.
Новият 500L S-Design е последното допълнение към семейството, като през изминалите месеци си заслужи впечатляващо място в продажбения микс от 500X, Tipo и 124 Spider. Това е едно специално издание, което обединява в едно функционалните и емоционални светове на марката Fiat. Днес е ред на 500L S-Design, насочен по-специално към мъжете, които се интересуват от последните тенденции в областта на модата и технологиите.

 

Отвън, новото специално издание съчетава външен вид на кросоувър с издигнатата си позиция, с ексклузивна „одежда“ в матов бронз, съчетана с лъскав черен покрив и завладяващи акценти върху лайсни, дръжки на вратите, корпуси на външните огледала, панели за задните светлини, предпазен панел и решетка, в допълнение към 17-цолови двуцветни гланцови лети джанти в черно и Myron. Фаровете за мъгла и тонираните стъкла на задните седалки допълват външния вид на 500L S-Design. Същото спортно настроение се намира и в интериора, с таблото от матова черна текстура, декорирана медна емблема “500” и специалната тапицерия в черен S-Design, отличителни черти, допринасящи за затвърждаваното на успеха на модела.

Откакто стартира през 2012 г. и през последните пет години, 500L е твърдо на върха на своя сегмент и е абсолютен лидер в Италия. 500-хилядният 500L е произведен през февруари 2018, рекорд, който съответства на отличните му търговски постижения. Понастоящем той е лидер в сегмента в Италия, Сърбия и Турция и е в първите три в Испания, Франция, Швейцария, Белгия, Дания, Португалия и Гърция.
Утвърждаващото излъчване на 500L S-Design е подкрепено от богатото стандартно оборудване, което включва ABS, ESP, шест въздушни възглавници, круиз контрол, мултифункционален техно кожен волан, 3.5-инчов TFT цветен дисплей, 60/40 делима задна седалка и LED DRL. Освен това, 500L S-Design предлага най-модерната свързаност със сензорен екран UconnectTM 7 “HD LIVE, който осигурява стандартна интеграция на смартфони благодарение на функционалностите Apple CarPlay и Android AutoTM. 

 

Спортна отличителност за непосредствено завладяващ стил

Създаден за младата градска публика, 500L S-Design се отличава със своята изключителна и неповторима матова бронзова „премяна“, съчетана с лъскав черен покрив и примамливи завършващи акценти от Myron, като странични лайсни, дръжки на вратите, знаковите „мустаци“ отпред, панелите на задните светлинни клъстери, обкантването на багажника и корпусите на външните огледала. Спортният облик на новото специално издание се затвърждава от тонираните стъкла на задните седалки и от новите 17-инчови джанти в два цвята (лъскав гръб и ръбове Myron).
Спортният елегантен стил продължава и вътре и се изразява в редица тъмни елементи, включително матова черна текстурирана маска на таблото с логото “500” от мед. Отделението за пътниците е направено още по-ясно от специалните текстили S-Design в черно и Scuba тапицерия със спортни двойни шевове и медно цветно лого “500”. Седалки с черни кожени вложки, които придават елегантност за една още по-решително съвременна и младежка атмосфера, са също така на разположение при поискване. В допълнение към ексклузивната двуцветна матова бронзова боя с гланциран черен покрив, новият 500L S-Design се предлага и в Gelato White, Donatello Bronze, Moda Gray, Toscana Green (всички от които могат да се съчетаят с лъскав черен покрив), както и в черно.

 

UconnectTM 7″ HD LIVE, който е готов за Apple CarPlay и съвместим с Android AutoTM

Създаването на най-умните решения, които опростяват и подобряват живота зад волана и са достъпни за всички, напълно съответства на мисията на марката Fiat. Новият 500L S-Design не е изключение, предлагайки сензорен Uconnect 7 “HD LIVE сензор, който е подготвен за Apple CarPlay и съвместим с Android AutoTM като стандартно оборудване. Това е създадено за клиенти, които са силно заинтересовани от свързаността и последните тенденции в инфотейнмънта. Иновативната Mopar® Connect, която съчетава услуги за дистанционно подпомагане и контролни функции, и гарантираща спокойствие на пътя и постоянен контрол в рамките на смартфони, е достъпна при поискване.
По-подробно, системата UconnectTM от следващо поколение разполага с 7-инчов сензорен екран с висока разделителна способност, Bluetooth безжичен интерфейс, аудио стрийминг, четец на текст и функция за разпознаване на глас, Aux и USB портове с интегриране към iPod и управление от волана. Преоборудваната реверсивна камера, предлагаща изключително контрастни изображения и динамични указания, както и интегрираният TomTom навигатор с карти 3D и IQ Routes са на разположение при поискване. Навигационната система ще бъде винаги актуална, благодарение на Mopar® Map Care, услугата на FCA, включена в покупната цена на колата или на навигационната система, и която предлага най-новите актуализации на картата директно от официалните уебсайтове

 

Освен това потребителите винаги ще бъдат свързани с услугите на UconnectTM LIVE. С изтеглянето на безплатното приложение UconnectTM LIVE от App Store или Google Play Store към смартфоните им, те могат изцяло да се възползват от предимствата на UconnectTM LIVE, което включва стрийминг на музика с Deezer и TuneIn, новини от Reuters и свързана навигация с TomTom LIVE, поддържане връзка с приятелите си чрез Facebook Check-in и Twitter. Накрая, eco:Drive и my:Car, икономичното и природосъобразно шофиране ще бъде постоянно под контрол, навсякъде, където клиентът поиска да отиде.
Най-специалната характеристика на системата UconnectTM LIVE е интегрирането на Apple CarPlay – най-умният и сигурен начин да използвате iPhone по време на шофиране – и съвместимост с UconnectTM LIVE, за да се насладите на всички функции на Google. Apple CarPlay показва пътни маршрути, оптимизирани според условията на трафика, и може да се използва за осъществяване на телефонни разговори, изпращане и получаване на съобщения и възпроизвеждане на музика, като същевременно возачът остава фокусиран върху пътя. Просто свържете своя iPhone и карайте.
Apple CarPlay работи и с други приложения на вашия iPhone, като любимите ви аудио, съобщения и гласови приложения. CarPlay разполага със Siri voice control и е специално проектиран за различни сценарии по време на шофиране.
Системата е съвместима и с Android AutoTM, за да продължите изживяванията си и в автомобила – чрез “прожектиране” на приложения и услуги на централния дисплей – и е предназначена да прави извличането на информация по време на шофиране лесно и безопасно.
Водачът може да използва Google MapsTM, за да получи указания за маршрути и да има лесен достъп до музика, мултимедийно съдържание и любимите си приложения за съобщения. Лесното и незабавно взаимодействие с устройствата гарантира удобството за поддържане на една и съща операционна система дори в колата, за постоянно свързано и безопасно шофиране, което води до отлично качество на живот на борда и подобрена ергономичност.
Когато смартфон с Android е свързан към автомобила или към съвместимата стерео система, приложенията Android Auto се показват на дисплея на автомобила. За да научите повече за съвместим с Android Auto, посетете support.google.com/androidauto.

Android Auto, Google Play и Google Карти са търговски марки на Google LLC. Apple CarPlay е регистрирана търговска марка на Apple Inc 

 

Модерни, високоефективни двигатели, които също са съвместими с Euro 6 / D

В съответствие и с по-ограничителните параметри, определени в стандарта Euro 6 / D, гамата двигатели, която се предлага за Fiat 500L S-Design, е оборудвана с 1.4-литров бензинов двигател Fire с мощност 95 к.с. и 6-степенна ръчна скоростна кутия, Турбодизел MultiJet II с ръчна или Dualogic роботизирана скоростна кутия, както и с 120 HP 1.6 MultiJet с ръчна скоростна кутия.
По-подробно, 1.4-литров бензинов двигател Fire от 95 к.с. е с актуализиран софтуер, който му позволява да спазва новите ограничения, докато освежените дизелови версии са с нова интегрирана система, която съчетава SCR (Selective Catalytic Reduction) с AdBlue* инжекция за намаляване на емисиите на азот (NOx), и с филтъра за дизелови частици (DPF), за да улавят и намаляват чрез едно решение твърдите частици. Това означава, че двигателят постига най-високото ниво на екологична съвместимост, предлагано на пазара днес за дизелови системи, без това да компрометира производителността.
Кривите на мощността и въртящия момент потвърждават изключителните постижения на фамилията MultiJet II, които включват като запазена марка и при тази последна конфигурация оптималния въртящ момент при ниски обороти. 1.3-литровият MultiJet II доставя 95 к.с. и въртящ момент от не по-малко от 200 Нм при 1 500 об / мин, докато 1.6-литровият MultiJet II осигурява 120 к.с. и въртящ момент от 320 Нм при едва 1 750 об / мин.

* AdBlue® е разтвор на 32.5% карбамид с висока чистота и 67.5% деминерализирана вода.

Торино, 19 септември 2018 г.

500L S-Design