Нова победа на Abarth 124 rally в категория R-GT в България

Нова победа на Abarth 124 rally в категория R-GT в България

30 юли 2018

Нова победа на Abarth 124 Rally в категория RGT в България

 

  • Румънците Cosma и Dorca спечелиха в Категорията RGT в Рали Сливен в България.
  • С това победите на Abarth 124 rally в 11 национални шампионата и в Купата на FIA RGT Cup станаха общо 24.
  • Италианецът Lorandi завърши с Abarth с две победи на италианския Шампионат F4 Championship в Imola и сега води в общото класиране на шампионата пред бразилеца Fittipaldi.

 

Броят на националните първенства, в които се състезава Abarth 124 в категорията R-GT се увеличава. Миналият уикенд румънците Влад Козма и Чиприан Дорка на Team Napoca завоюваха първото място в тази категория на Рали Сливен “Abarth 124”, което е валидно за българското първенство, като постигнаха осмото място в общото класиране.
Водачите на Abarth 124, състезаващи се за Abarth 124 Selenia International Challenge, се състезават в 11 национални първенства, а именно на Италия, Франция, Испания, Чехия, Швейцария, Румъния, Словения, Белгия, Австрия, Германия и България, в допълнение към Купата на FIA R-GT.
Abarth 124 rally отбеляза 24 победи в категорията R-GT в първата част на сезона. Шофьорите на Abarth 124 се качиха на подиума в общото класиране два пъти по три повода с италианците Andrea Nucita и Marco Vozzo, и веднъж с румънците Florin Tincescu и Alina Pop.

 

Водачите на Abarth 124 се намират на първите четири места в класацията на FIA R-GT Cup. Водещ е французинът Raphael Astier, с двата си победи в Tour de Corse и наскоро в Rally di Roma Capitale. Резултатът му от 50 точки го поставя пред италианския Andrea Nucita (33 точки), сънародника му Andrea Modanesi с 30 точки и французина Philippe Gache с 18 точки.
 

Италианското първенство F4 се задвижва от Abarth

Петият кръг на италианското първенство F4, задвижвано от Abarth, се състоя в Имола, където тридесет млади шофьора се състезаваха в Tatuus в едноместни коли, задвижвани от T-Jet двигатели на Abarth. Чрез спечелването на два от общо три състезания, италианецът Leonardo Lorandi задмина в общата класация бразилеца Enzo Fittipaldi, внук на двукратния победител във Формула 1, Emerson. Добрият ден за италианските пилоти бе потвърден от победата на Federico Malvestiti в състезание 3. Lorandi има резултат от 239 точки, докато Fittipaldi има 223. Британецът Olli Caldwell в момента е на трето място. Следващата среща е на 16 септември във Vallelunga, където шофьорите на Trofeo Abarth Selenia също се състезават.

Торино, 30 юли 2018 г.

Abarth 124