Изключителен успех за Седемте Abarth Days 2018 на най-прекрасните писти на Европа

Изключителен успех за Седемте Abarth Days 2018 на най-прекрасните писти на Европа

15 Ноември 2018

 

Изключителен успех за Седемте Abarth Days 2018 на най-прекрасните писти на Европа

 

  • Седем събития на седем европейски писти, които бяха прекалено добри, за да бъдат пропуснати и събраха над 4 000 фенове на марката с емблемата на “Скорпион-а”.
  • Над 3 000 тест-драйва, на пътя и на пистата, в емблематичната нова гама Abarth 595, разработена за да олицетворява двойната индивидуалност на постижения и стил, и в разгарящия адреналина Abarth 124 Spider, чиято състезателна версия (124 Rally) наскоро стана победител в световното първенство по R-GT, като събра победите в 40, т.е. половината, категории.
  • Това издание на Дните на Abarth беше вдъхновяващо както винаги, с много вълнуващи дейности, включително истински рали преживявания, обиколки на пистата редом с професионални пилоти, паради на класически автомобили Abarth, каскади и акробатика, завладяващи DJ сетове и анимирани игрови зони.
  • Успехът на Abarth Days съвпада с този на марката. Abarth 124 Rally спечели световното първенство в категорията R-GT, а продажбите се увеличиха с около 15% през 2017 г., също в резултат и на новата гама Abarth 595, която беше представена наскоро в Targa Florio.

 

Голям успех постигнаха 2018 Abarth Days – със своите изключителни официални мероприятия, които от май до октомври събраха хиляди фенове на емблемата на „Скорпиона“ на седем кръга в Европа – Salzburgring в Австрия, Ouest Parisien във Франция, Circuito Vasco Sameiro в Португалия, Rockingam в Великобритания, Circuit Ascari в Малага в Испания, Driving Center Baden в Германия и Autodromo Vallelunga в Италия.   “Abarth е с корени и ценности дълбоко в автомобилните спортове и емоциите, които състезателите и състезанията излъчват към всички фенове”, коментира Лука Наполитано, регионален ръководител на марката Fiat и Abarth. “Днес, феновете на Abarth се събират в братството Scorpionship. Нашата голяма общност наброява повече от 100 000 члена и Дните на Abarth се организират точно с тях – седем срещи, посветени на Abarth на седем състезателни писти в цяла Европа, за да се срещнете със стари и нови приятели и за всички да изразят страстта към Abarth чрез собствените си автомобили, а също и възможността да се насладите и да преживеете типичните ценности на Abarth – адреналин, постижения и стил. За нас в Abarth те също са отлична възможност да се срещнем лично с феновете на нашата марка, защото нашите привърженици са първите посланици на нашите ценности и именно с тях искахме да споделим тези фантастични дните на забавление и вълнение, очевидно – на състезателната писта. ”

 

Общо 4 000 ентусиаста присъстваха, а над 3000 теста бяха организирани, на пътя и на пистата, в Abarth 124 spider задвижвана с адреналин, и в новата гама на емблематичния Abarth 595. Автомобилът олицетворява двойната личност на Abarth, с бързият 595 Competizione проектиран за любителите на постиженията и ненадминатия състезателен дух, и с 595 Turismo, в другия край на спектъра, който намига към традиционния стил и комфортна традиция на италианските GT със страхотното внимание към детайла, интериора на кожата и оборудването Urban Pack. Звукът от новата версия на легендарния Record Monza exhaust – стандартен за новите 595 Competizione и 595 Pista – привлече много внимание по време на дните Abarth на състезателните писти в цяла Европа.   Събитието беше направено още по-вълнуващо от многото нови развлекателни активности, организирани за различните мероприятия, като например “рали изпълнението”, в което феновете бяха поканени да шофират с пълна газ 124 Rally, една година след дебюта й и след като вече е спечелила Световният шампионат на R-GT с над 40 победи в отделните категории. Освен това се организираха обиколки на пистата под ръководството на професионални пилоти, имаше завладяващи диджеи, анимационни зони за игри, паради на ретро автомобили Abarth, и акробатични шоута с участието на каскадьори и шампиони, като например прочутия мотокрос фрийстайлър Vanni Oddera, участвал последния на Abarth Day на 27 октомври на пистата Vallelunga (Рим).

 

Форматът Abarth Days е печеливш и вълнуващ, като тази година също така отбеляза и значително нарастване на размера на общността Abarth в Европа, Близкия изток и Африка. От 39 свързани клуба в края на 2017 г., сега има вече 58 официални клуба (34 в Италия и 24 в останалата част на региона). Страстта към марката със знака “Скорпион” е тази, която събира и около 100 000 членове на общността “The Scorpionship” (www.scorpionship.abarth.com ). Освен това наскоро в Италия стартира Telegram, новият социален канал на марката Abarth – избирана зареди своята неконвенционална природа: https://t.me/abarth_italia.   Неслучайно успехът на Дните 2018 Abarth Days съвпада с този на марката, която нарасна с 15% в Италия в сравнение с 2017 г. Това постижение се повтаря и на други големи европейски пазари. Марката е с 40% ръст в Испания и около 30% във Франция и Великобритания. Abarth винаги е бил в състояние да разпалва ентусиазъм у феновете на моторните спортове. Не е случайно, че голяма тълпа придружаваше старта на новата гама Abarth 595, която беше организирана неотдавна по време на легендарната надпревара Targa Florio, известна неофициално като “Cursa”, с която легендата Abarth е неразривно свързана. Решението за въвеждане на новото 595 в изданието от 2018 г. също е и знак на почит към 110-годишнината от рождението на основателя на марката, както и за потвърждаването на връзката между марката и нейната славна състезателна традиция.

 

Торино, 15 ноември 2018 г.