ИНТЕЛИГЕНТНАТА ЕНЕРГИЯ.

Двигатели: Бензин: 1.4 / 95 к.с., 1.4 T-Jet / 120 к.с. и 1.6 / 110 к.с. с автоматична скоростна кутия, до
Дизел: 1.3 / 95 к.с. и 1.6 / 120 к.с. MultiJet II, FIAT TIPO Hatchback ти предлага правилните решения, за да получиш най-доброто представяне, като разходът на гориво достига едва 3,7 л / 100 км.

БЕЗОПАСНОСТ НА БОРДА.

Гамата модели на TIPO е проектирана така, че да осигурява безопасност в стандартното оборудване: 6 въздушни възглавници, ABS и ESC, подпомагане на движение по наклон, датчик за налягане на гумите и проектори за завиване.

6 ВЪЗДУШНИ ВЪЗГЛАВНИЦИ.

FIAT TIPO е оборудван с 6 въздушни възглавници (предни, странични и на прозорците), които ви осигуряват максимална защита навсякъде.

ESP

TIPO гарантира максимална активна безопасност и перфектен контрол при аварийни маневри или хлъзгави повърхности благодарение на изтънчената ESP система – контрол на стабилността  (Electronic Stability Control). ESP функциите включват: против хлъзгане / контрол на въртящия момент (ASR/MSR), асистент при неочаквано спиране PBA (Panic Break Assist), контрол на стабилността (TSC), асистент за потегляне на наклон (HAS), система против преобръщане (ERM).

FULL BRAKE CONTROL.

Системата за контрол на спирачките, стандартна за всички версии, открива препятствията, като напр. автомобили, които се намират пред теб и автоматично предупреждава за непосредствени рискове и спира, ако не реагираш навреме.

АДАПТИВЕН КРУИЗ КОНТРОЛ.

Функцията “Круиз контрол”, налична с пакет за безопасност, ти позволява да зададеш желаната скорост и да запазиш разстоянието до предната кола.

СТАБИЛНОСТ.

С независимото окачване McPherson и динамичен страничен контрол, FIAT TIPO Hatchback показва много добро поглъщане на неравностите от амортисьорите, оптимален контрол на управлението в завой, без поднасяне, и общо ниско тегло.

ИНФОТЕЙНМЪНТ.

Влез във FIAT TIPO Hatchback и ще се насладиш на удоволствието от най-съвременната технология с нашия Uconnect™ 7″ HD LIVE със сензорен екран, радио, навигационна система, Bluetooth, DAB, USB и Aux-in. Tuneln и Deezer ще ти дадат най-доброто мултимедийно изживяване за любимите песни. Пълен контрол над това къде отиваш с камера за заден ход и Tom Tom Satnav с 3D картографиране.

КАМЕРА ЗА ЗАДНО ВИЖДАНЕ.

FIAT TIPO Hatchback прави паркирането много по-лесно, благодарение на камерата за обратно виждане, интегрирана в системата Uconnect. Не ти е нужно много, за да получиш много от FIAT TIPO.

НАВИГАЦИЯТА.

Авангардната ни технология е в твоя помощ: можеш да използвате 3D TomTom картите, да активираш бюлетините за трафика TMC, или да изчислиш най-бързия маршрут до дестинацията, като използвате TomTom IQ Routes. За теб остава да се наслаждаваш на карането.