СЪЧЕТАНИЕ НА ТЕХНОЛОГИИ И БЕЗОПАСНОСТ

Най-добрите технологии на пазара и цялата безопасност, от която се нуждаете. Пътуването ви започва оттук и започва с Punto.

НИСКИ ЕМИСИИ

С Punto запалете страстта си за шофиране и открийте всички двигатели в гамата, създадени да ви осигурят най-доброто по отношение на динамика и ефективност, с най-ниските емисии и най-нисък разход на гориво. Изберете двигателя, който отговаря напълно на вашите нужди, от гамата бензинови, дизелови MultiJet от второ поколение, иновативните TwinAir и екологичните Natural Power и Easypower. Twinair. Най-екологичният 2-цилиндров бензинов двигател, който може да си представите, който ви гарантира удоволствие от шофирането. Технологията MultiAir в съчетание с 85 к. с. и 6-степенна трансмисия позволява на Punto да опазва околната среда и да ви осигурява истинско удоволствие от шофирането. Natural Power. Двигателят, който работи с бензин и метан, е естественият избор за онези, които искат да пътуват и едновременно да пестят средства. MultiJet II. Със система Common Rail от второ поколение този дизелов двигател позволява по-добър контрол на впръскването на гориво. Дори по-тих от предишната версия, той ви осигурява до 3% по-нисък разход на гориво и 20% намаление на емисиите на азотен оксид. Easypower. Произведен и с директна гаранция от Fiat, този LPG двигател предлага качество и надеждност в съчетание с ниски експлоатационни разходи.

START&STOP

Start&Stop е интелигентната система, която намалява текущите разходи и разхода на гориво на вашия Punto. Как? Тя изключва двигателя, когато автомобилът е спрял в опашка от трафик или на светофар и го включва отново автоматично при натискане на педала на съединителя. Предлага се само при версии двигатели, където е възможно.

ЖИВЕЙТЕ СОЦИАЛНО

В Punto прост жест ви свързва със света:

позволява ви да откриете нови маршрути с TripAdvisor
дава ви информация за дестинации благодарение на Expedia
насочва ви към дестинацията ви с помощта на TomTom
и можете да го туитвате в Twitter, Punto означава Социална мрежа.

TOMTOM GO LIVE ви предлага множество услуги на живо, предназначени за водачи, включително социалното измерение на Twitter, Tripadvisor и Expedia.
С Blue&Me™-TOMTOM GO LIVE разгръща най-доброто от интегрираната в автомобила информационно-развлекателна система и сателитна навигация благодарение на Blue&Me™: хендсфри Bluetooth™ система с контролни бутони на волана, MP3 плейър на аудио файлове от USB порт и AUX жак, SMS четец.

ECO:DRIVE. ВАШИЯТ ЛИЧЕН ТРЕНЬОР

С приложението Eco:Drive можете да коригирате грешките си и да подобрите стила си на шофиране. Eco:Drive оценява шофирането ви и ви присъжда точки, Eco:Index: можете да откриете областите, върху които трябва да се фокусирате, и да следите подобрението си във времето.

6 ВЪЗДУШНИ ВЪЗГЛАВНИЦИ.
6 ПЪТИ ПО-ГОЛЯМА БЕЗОПАСНОСТ

Безпроблемното пътуване е най-важното нещо и за да го постигнете наистина, се нуждаете от по-голяма безопасност.
Затова Punto има до 6 въздушни възглавници:
2 предни
2 тип “завеса”
2 странични

6 въздушни възглавници, 6 пъти-по-голяма безопасност, 6 пъти повече свобода*.
*6 въздушни възглавници и ESP се предлагат като допълнително или стандартно оборудване в зависимост от местния пазар

ЗА КОНТРОЛИРАНА СКОРОСТ И ПО-ПЛАВНО ПОТЕГЛЯНЕ ПО НАКЛОН

Заледена настилка или опасен завой? С ABS плюс EBD, които се предлагат като стандартно оборудване на всички версии, Punto гарантира подобрено сцепление с пътната настилка в случай на рязко спиране или неочаквани маневри. А за потегляне по наклон? Оставете автомобила да помисли за това: със системата Hill Holder Punto активира или дезактивира спирачката в зависимост от ускорението.