Технологии и Безопасност

В сутрешните пик-часове, или сред градските светлини в събота вечер. В центъра или в предградията. Наслаждавай се на изобилието от технологии за шофиране от следващо поколение.

РАЗПОЗНАВАНЕ НА ПЪТНИТЕ ЗНАЦИ.

С предната си камера, 500X може да разпознае главните пътни знаци и да извади съответните икони на панела на арматурното табло. Освен това той ще те предупреди, ако караш прекалено бързо, при положение че бъдат установени ограничения на скоростта.

АСИСТЕНТ ЗА СКОРОСТТА.

Регулиране на скоростта с едно кликване? Днес можеш. Асистентът за скорост, заедно със системата за разпознаване на пътни знаци установяват текущото ограничение на скоростта и ти позволяват бързо и безопасно да регулираш скоростта на движение.

АСИСТЕНТ ЗА ЛЕНТАТА.

Разсеял си се? Няма проблем. С Lane Assist, твоят 500X Cross ще те предупреди, ако неволно се отклониш от лентата, в която се движиш в момента на шофиране.

АСИСТЕНТ ЗА БЕЗОПАСНА ДИСТАНЦИЯ.

Забрави за това да се налага да регулираш скоростта си през цялото време. С адаптивния круиз контрол, избираш скорост, а 500X ще я поддържа и ще я адаптира според автомобила пред теб.

АВТОНОМНА АВАРИЙНА СПИРАЧКА.

Не се страхувай от внезапни препятствия. С автономната аварийна спирачка 500X разпознава наличието на автомобили пред теб и е готов да приложи автоматично аварийно спиране, ако това е необходимо.

АСИСТЕНТ МЪРТВА ЗОНА / СЛЯПО ПЕТНО.

С 500X слепите места вече не са проблем, тъй като системата проверява за други превозни средства в най-критичните зони и те алармира за тяхното присъствие чрез светлини на външните огледала.

АСИСТЕНТ ПРЕСИЧАНЕ ЗАДНА ЗОНА.

Будни очи върху пътя, дори когато си с гръб. Детекторът за пресичане на зоната зад автомобила може да идентифицира превозни средства и предмети, които са перпендикулярни на твоя път и чрез звуци и икони на арматурното табло те предупреждава за тяхното присъствие.

6 ВЪЗДУШНИ ВЪЗГЛАВНИЦИ.

Най-доброто по отношение на пасивната безопасност. 500X Cross и 500X City Cross разполагат с шест въздушни възглавници, така че на борда винаги си на сигурно място.

ПРЕДНИ И ЗАДНИ СЕНЗОРИ ЗА ПАРКИРАНЕ.

По-лесно ли е да паркираш в града или извън града? С предните и задните сензори за паркиране, които те предупреждават за препятствия, отговорът е лесен. Навсякъде!

СВЪРЗАНОСТ

Какво крие бъдещето? Свободата да отидеш където поискаш, оставайки свързан с всичко, което обичаш. С новия 500X бъдещето е сега.

Uconnect™ 7” HD LIVE DAB

Кой е най-добрият ти съюзник в карането? Твоят 500X. С Uconnect™ 7” HD LIVE като стандартно оборудване, отговарянето на обаждания, размяната на съобщения, избирането на плейлисти и настройването на най-добрия маршрут е само на един клик разстояние.

Mopar® Map Care

Светът непрестанно се променя. Но ти можеш винаги да си в час. С Mopar® Map Care можеш автоматично да актуализираш картите на своя навигатор.

Услугата е безплатна за ограничен период от време.