ЕКСТРОВЕРТЕН

500X означава пътуване с изключителна лекота, с технологии, които правят шофирането още по-забавно и живота в купето – още по-прост.

СЕЛЕКТОР ЗА РЕЖИМ НА ШОФИРАНЕ.

С помощта на този селектор, разположен в централния трансмисионен тунел, водачът може да избира между трите “стилове” на шофиране – Auto, Sport, All-Weather – които оптимизират динамиката на управление чрез адаптиране на поведението на автомобила.

ИНФОРМАЦИОННО-РАЗВЛЕКАТЕЛНА СИСТЕМА.

Вътре в автомобила разполагаш с пера за смяна на предавките, хендсфри Bluetooth® и Bluetooth аудио стрийминг с функция eco:Drive™,  както и информационно-развлекателната система Uconnect™.
Със системата Uconnect™, чрез нейния 5″ или 6,5″ сензорен екран, можете да управляваш всички мултимедийни устройства, налични в автомобила: аналогово и цифрово радио (DAB) и основните спомагателни устройства (медиаплейър, iPod, iPhone, смартфон), свързани през USB порт и Aux жак.

Устройството Uconnect Radio Nav 5’’ предлага TomTom 2.5D навигация, а  6,5″ Uconnect Radio Nav включва сателитна навигация с 3D карти, прогресивни навигационни указания и ‘One Shot Voice Destination Entry’ за въвеждане на адреси чрез гласови команди.

Новата система Uconnect™ LIVE позволява също на клиентите – чрез интеграция с техните смартфони – да използват много приложения на бордовата система и така да бъдат винаги в контакт с приятелите си в Twitter; да слушат 35 милиона песни в Deezer и над 100 хиляди радиостанции с Tune-In; да получават последни новини в реално време от Reuters и съобщения за трафика, радарите за скоростта и прогноза за времето благодарение на услугите TomTom LIVE.

И това не е всичко: можеш да подобрите своя стил на шофиране с eco:Drive™, да пестиш гориво по този начин и да проверяваш CO2 емисиите на своя автомобил в реално време.
И можете да държиш връзка с автомобила си с my:Car: системата ви напомня къде си паркирал, информира те за нивото на горивото и всякакви неизправности с автомобила.

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН

С 500X можеш да се насладиш на пътуването с пълно спокойствие и сигурност, благодарение на множеството функции за безопасност, които освен 6 въздушни възглавници включват биксенонови предни фарове, системата ESC и три различни системи за безопасност.

СПИРАЧЕН КОНТРОЛ.

Чрез радара и видео сензорите си системата те предупреждава, ако засече твърде голяма разлика между скоростта на твоя 500X и тази на автомобила пред теб и те предупреждава своевременно за избягване на всякакъв риск от сблъсък. Ако по някаква причина не предприемеш действие, системата автоматично активира спирачките.

АСИСТЕНТ ЗА СЛЕДЕНЕ НА МЪРТВАТА ТОЧКА НА ВИДИМОСТ.

“Мъртвите точки на видимост” вече не са проблем, тъй като системата проверява за присъствие на автомобили в най-критичните зони и те предупреждава с мигащ светлинен индикатор на страничните огледала за обратно виждане. Същото става и ако се движиш на заден ход и автомобил приближава към теб отстрани.

АСИСТЕНТ ЗА ПРИДЪРЖАНЕ В ЛЕНТАТА.

Системата се активира, ако започнеш неволно да сменяш лентата (без да сигнализирате с мигачи). Визуалната индикация на инструменталния панел е придружена от по-голямо съпротивление на волана към смяната на посоката.