ЕКСПРЕСИВЕН

500X изразява ценностите, които превърнаха 500 в емблематичен модел, разпознаваем по цял свят. Нужен е само един поглед, за да различиш характеристиките, които е наследил от историческия модел: заоблените двойни предни фарове, изпъкналия трапецовиден преден капак, хромираните “крила” от двете страни на логото FIAT и въздушните отвори, които карат предницата да прилича на усмихнато лице. Отзад  – отделните светлинни клъстери, обрамчени от лъскав пръстен, заобленото задно стъкло и лого FIAT, и хромираната дръжка. Сега моделът 500X се предлага в своята версия City Look, в своя по-градски и елегантен облик, с хромирани детайли, които подчертават неговата стойност.

ПРЕДНИ СВЕТЛИННИ КЛЪСТЕРИ.

С предни фарове с дневни светлини и фарове за мъгла с функция за завиване, двойните предни фарове са повтарящ се елемент на стила в семейството на 500, който прави предницата моментално разпознаваема.

ДЖАНТИ.

Гамата алуминиеви джанти, която се предлага за модел 500X City Look, е голяма. От 16″ джанти в сребристо сиво през 16″ алуминиеви джанти, обработени с диамант, 17″ алуминиеви джанти в цвят сатенено сиво или черен мат, обработени с диамант, чак до 18″ джанти в сребристо сиво. Най-елегантните и ценни от всички, обаче, са 18″ джанти, обработени с диамант, в сребристо сиво или мат.

ЗАТЪМНЕНИ ЗАДНИ СТЪКЛА.

Осигури си уединение за теб и твоите спътници и направи стила на своя Fiat 500X още по-ексклузивен.

ДОПЪЛНИТЕЛЕН КОМФОРТ

В купето на Fiat 500X качеството се забелязва с един поглед. То личи в изключително фините, меки на допир материали, обгръщащото триизмерно арматурно табло, вложките на централния трансмисионен тунел и панелите на вратите с карбоново излъчване и покритие от полиран алуминий. Пространството за сядане осигурява идеален комфорт благодарение на просторните, обгръщащи тялото седалки с тапицерия от технически текстил в два цвята черно/сиво или черно/червено. Страните на седалките са обогатени с детайли, изработени от специални материали, а централната част е изработена от електрически заварен текстил с “прет-а-порте” изглед и вложки от еко кожа. Ексклузивното амбиентно осветление създава уникална атмосфера, която прави усещането в купето още по-приятно.

ВОЛАН И АРМАТУРНО ТАБЛО.

Формованият спортен волан предлага отличен захват и идеално позициониране на ръцете. Инструменталният панел с 3 кръгли елемента напомня на историческия модел 500. Най-впечатляващ е 3,5” TFT дисплей, който осигурява на водача цялата необходима информация по лесен и непосредствен начин и също така предлага много възможности за персонализация.

ЦЕНТРАЛЕН ТРАНСМИСИОНЕН ТУНЕЛ.

Тунелът с елегантното си карбоново излъчване и покритие от полиран алуминий приютява селектора за режим на шофиране MoodSelector™ и бутоните за управление на електрическата ръчна спирачка, която заменя традиционната “ръчна спирачка”: с лесно управление, той освобождава пространство между седалките.

ОТДЕЛЕНИЯ ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА ВЕЩИ.

Fiat 500X гарантира също оптимална функционалност, благодарение на различните отделения за съхранение на вещи в купето като четирите просторни джобове на вратите, голямата затваряща се жабка в долната част на арматурното табло и пространството в цветната лента пред пътника на предната седалка, както и двата стъклени държачи за чаши на централния трансмисионен тунел.

ЕЛЕКТРОУПРАВЛЯЕМИ ПРЕДНИ СЕДАЛКИ.

За пътуване в пълен комфорт седалката на водача може да се регулира по отношение на височина, наклон напред и назад и ъгъл на облегалката.

БАГАЖНИК.

Просторен и многофункционален  – с вместимост от 350 до 1 000 литра при сгънати задни седалки – той може да бъде оборудван с подвижен леген с две лица и възможност за регулиране на височината. Максимален капацитет за теглене на ремарке със спирачки до 1 200 кг.