БЪДЕЩЕТО Е ПРОСТРАНСТВО.

Пространство, създадено специално за теб, изградено около иновативни концепции за технологии и безопасност. 500L е автомобилът, който може да ти гарантира всичко това. И може да се справи с всяка ситуация, включително с бъдещето.

ПОКАНА ЗА ПЪТУВАНЕ.

Със системата Uconnect™ , чрез нейния 5″ или 6,5″ сензорен екран, можеш да управляваш всички мултимедийни устройства, налични в автомобила: аналогово и цифрово радио (DAB) и основните спомагателни устройства (медиаплейър, iPod, iPhone, смартфон), свързани през USB порт и Aux жак.

Устройството Uconnect Radio Nav 5’’ предлага TomTom 2.5D навигация, а 6,5″ Uconnect Radio Nav включва сателитна навигация с 3D карти, прогресивни навигационни указания и ‘One Shot Voice Destination Entry’ за въвеждане на адреси чрез гласови команди.

Новата система Uconnect™ LIVE позволява също на клиентите – чрез интеграция с техните смартфони – да използват много приложения на бордовата система и така да бъдат винаги в контакт с приятелите си в Twitter; да слушат 35 милиона песни в Deezer и над 100 хиляди радиостанции с Tune-In; да получават последни новини в реално време от Reuters и съобщения за трафика, радарите за скоростта и прогноза за времето благодарение на услугите TomTom LIVE.
И това не е всичко: можеш да подобриш своя стил на шофиране с eco:Drive™, да пестиш гориво по този начин и да проверяваш CO2 емисиите на своя автомобил в реално време. И можеш да държиш връзка с автомобила си с my:Car: системата ти напомня къде си паркирал, информира те за нивото на горивото и всякакви неизправности с автомобила.

ТОЙ ТЕ РАЗБИРА С ЕДНО ДОКОСВАНЕ

С 5” цветен сензорен екран, взаимодействието с твоя телефон, смартфон, радио, медиаплейър и MP3 плейър, докато шофираш, е по-просто и интуитивно от всякога. С Bluetooth® може да провеждаш телефонни разговори без да сваляш ръце от волана и да отговаряш на всяко получено текстово съобщение (при условие че имаш съвместим смартфон). А за да добави плам към твоите пътувания, радиото със CD плейър включва също режим Цифрово радио по поръчка и може да възпроизвежда от външни източници през USB порт и Aux жак. А с иновативната функция аудио стрийминг може да слушаш песни и интернет радио безжично от своя смартфон.

СТАНИ ECO:ВОДАЧ

Искаш ли да научиш как да намалиш разхода на гориво и свързаните с него разходи с до 16%? Fiat 500L eco:Drive ще те научи как. Всеки път, когато седнеш зад волана, приложението записва твоето поведение, като извежда твоя eco: индекс на 5” дисплей на Uconnect™ Radio и ти предоставя съвети в реално време, за да ти помогне да коригираш грешките и да подобриш своя стил на шофиране. В края на обучението ще си готов да се присъединиш към eco:общността и да споделиш резултатите си във Facebook и Twitter.

МЕЛОДИЯТА СЕ СМЕНИ

В купето на своя 500L можеш да слушаш музиката, която искаш: от твоя MP3 плейър, смартфон или USB устройство. И можеш да я избирате лесно с помощта на контролните бутони на волана. Нещо повече, новата премиум hi-fi система, разработена в сътрудничество с Beats Audio, използва усъвършенстван алгоритъм на еквалайзера, който създава ясен звук с висока резолюция. Новата аудио система може да предостави обща мощност от 520 W чрез 6 високоговорителя в предните и задни врати, 1 субуфер в багажника и 8-канален цифров усилвател.

ТОЙ ЗНАЕ КАК ДА СЕ ГРИЖИ ЗА СЕМЕЙСТВОТО ТИ

Стандартното оборудване осигурява най-високите нива на активна и пасивна безопасност. До 7 въздушни възглавници, ABS със Система за подпомагане на спирачното усилие BAS и усъвършенствана Електронна система за контрол на стабилността ESC, която включва функциите ASR/MSR против приплъзване. Hill Holder за подпомагане на потеглянето по наклон, DST активно управление, което подобрява безопасността при шофиране и управлението, както и електронна система за смекчаване на опасността от преобръщане ERM. А за да направи движението в трафика по-безопасно, е налична функцията City Brake Control (по поръчка), устройство, което засича присъствието на други автомобили или препятствия и автоматично задейства спирачката за избягване на сблъсък или смекчаване на последствията от него.