БЪДЕЩЕТО Е ПРОСТРАНСТВО

Пространство, създадено специално за вас, изградено около иновативни концепции за технологии и безопасност. 500L Trekking е автомобилът, който може да ви гарантира всичко това. И може да се справи с всяка ситуация, включително с бъдещето.

ИНТЕЛИГЕНТНА ТЕХНОЛОГИЯ

С нея пътуването по най-натоварените улици и по най-екстремните пътеки е толкова лесно – само с едно натискане на бутон. Благодарение на Traction+, иновативната система за управление, която гарантира отличен контрол на сцеплението при шофиране по заснежени и хлъзгави настилки.

ПОКАНА ЗА ПЪТУВАНЕ

Със системата Uconnect™, чрез нейния 5″ или 6,5″ сензорен екран, можеш да управляваш всички мултимедийни устройства, налични в автомобила: аналогово и цифрово радио (DAB) и основните спомагателни устройства (медиаплейър, iPod, iPhone, смартфон), свързани през USB порт и Aux жак.
Устройството Uconnect Radio Nav 5’’ предлага TomTom 2.5D навигация, а 6,5″ Uconnect Radio Nav включва сателитна навигация с 3D карти, прогресивни навигационни указания и ‘One Shot Voice Destination Entry’ за въвеждане на адреси чрез гласови команди.
Новата система Uconnect™ LIVE позволява също на клиентите – чрез интеграция с техните смартфони – да използват много приложения на бордовата система и така да бъдат винаги в контакт с приятелите си в Twitter; да слушат 35 милиона песни в Deezer и над 100 хиляди радиостанции с Tune-In; да получават последни новини в реално време от Reuters и съобщения за трафика, радарите за скоростта и прогноза за времето благодарение на услугите TomTom LIVE.
И това не е всичко: можете да подобрите своя стил на шофиране с eco:Drive™, да пестите гориво по този начин и да проверявате CO2 емисиите на своя автомобил в реално време.
И можете да държите връзка с автомобила си с my:Car: системата ви напомня къде сте паркирали, информира ви за нивото на горивото и всякакви неизправности с автомобила.

ТОЙ ТЕ РАЗБИРА С ЕДНО ДОСОКВАНЕ

С 5” цветен сензорен екран, взаимодействието с вашия телефон, смартфон, радио, медиаплейър и MP3 плейър, докато шофирате, е по-просто и интуитивно от всякога. С Bluetooth® може да провеждате телефонни разговори без да сваляте ръце от волана и да отговаряш на всяко получено текстово съобщение (при условие че имате съвместим смартфон). А за да добави плам към вашите пътувания, радиото със CD плейър включва също режим Цифрово радио по поръчка и може да възпроизвежда от външни източници през USB порт и Aux жак. А с иновативната функция аудио стрийминг може да слушате песни и интернет радио безжично от вашия смартфон.

СТАНИ ECO:ВОДАЧ

Искаш ли да научиш как да намалиш разхода на гориво и свързаните с него разходи с до 16%? eco:Drive LIVE на Fiat 500L Trekking ще те научи как. Всеки път, когато седнеш зад волана, приложението записва вашето поведение, като извежда твоя eco:индекс на 5” дисплей на Uconnect™ Radio и ти предоставя съвети в реално време, за да ти помогне да коригираш грешките и да подобриш своя стил на шофиране. В края на обучението ще си готов да се присъединиш към eco:общността и да споделиш резултатите си във Facebook и Twitter.

МЕЛОДИЯТА СЕ СМЕНИ

В купето на своя 500L Trekking може да слушате музиката, която искате: от вашия MP3 плейър, смартфон или USB устройство. И можеш да я избираш лесно с помощта на контролните бутони на волана. Нещо повече, новата премиум hi-fi система, разработена в сътрудничество с Beats Audio, използва усъвършенстван алгоритъм на еквалайзера, който създава ясен звук с висока резолюция. Новата аудио система може да предостави обща мощност от 520 W чрез 6 високоговорителя в предните и задни врати, 1 субуфер в багажника и 8-канален цифров усилвател.

ТОЙ ЗНАЕ КАК ДА СЕ ГРИЖИ ЗА СЕМЕЙСТВОТО ВИ

Стандартното оборудване осигурява най-високите нива на активна и пасивна безопасност. До 7 въздушни възглавници, ABS със Система за подпомагане на спирачното усилие BAS и усъвършенствана Електронна система за контрол на стабилността ESC, която включва функциите ASR/MSR против приплъзване. Hill Holder за подпомагане на потеглянето по наклон, DST активно управление, което подобрява безопасността при шофиране и управлението, както и електронна система за смекчаване на опасността от преобръщане ERM. А за да направи движението в трафика по-безопасно, е налична функцията City Brake Control (по поръчка), устройство, което засича присъствието на други автомобили или препятствия и автоматично задейства спирачката за избягване на сблъсък или смекчаване на последствията от него.